Némi gyógyír a borzalmas emlékű olimpiai selejtezőre

A DVTK hazai pályán 78-66-ra megnyerte a párharc első mérkőzését a francia Villeneuve d'Ascq ellen a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében. A DVTK tehát vendégként akár már kiharcolhatja a továbbjutást február 28-án.

2024. 02. 21. 19:52
CHARLES, Kaila
Női kosárlabda Euroliga - DVTK Hun-Therm - Villeneuve d'Ascq Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVTK női kosárlabdacsapata talán az előzetes várakozásokat is felülmúlva szerepelt az Euroliga alapszakaszában a 2023–24-es idényben, hiszen továbbjutott, sőt 9 győzelem/5 vereség mérleggel a második helyen végzett a csoportjában. A negyeddöntőben a francia Villeneuve d'Ascq került az útjába. A szokásos versenykiírás szerint a párharc az egyik fél második győzelméig tart, a miskolciaknál van a pályaelőny, tehát az első és – ha szükség van rá – a harmadik meccset is hazai pályán játszhatják.

CHARLES, Kaila, DVTK, Villeneuve d'Ascq, női kosárlabda Euroliga, negyeddöntő, olimpiai selejtező
A diósgyőri Ana Tadic tör kosárra (Fotó: MTI/Vajda János)

– Azt gondolom, hogy nem csak az én életemben, hanem a klub történelmében, a játékosok életében sem volt még soha ilyen szintű mérkőzés, ekkora akadályt még nem másztunk meg, de készen állunk erre, és tisztában vagyunk azzal, hogy a mostani mérkőzés egy nagyon fontos, kiemelt állomás lesz – Völgyi Péter, a Diósgyőr edzője így készült a találkozóra.

A DVTK rosszul kezdte a találkozót. A három amerikaival felálló francia rivális négy hármassal 18-7-re elhúzott, miközben a sok labdát eladó magyar csapatnál mind a négy addigi triplakísérlet kimaradt.

Mínusz 17 pontról jött vissza a DVTK

A különbség ezután még hízott is, a vendégek elhúztak 17 ponttal (14-31), s akkor nagyon távolinak tűnt a továbbjutás.

Aztán a DVTK elképesztő, 21-4-es rohammal 35-35-nél kiegyenlített, s a nagyszünetben 35-36 volt az állás. A második félidőben a DVTK egyértelműen fölénybe került és végeredményben 78-66-ra nyert, tehát vendégként akár már kiharcolhatja a továbbjutást február 28-án.

Ez a siker nagyon kellett a magyar kosárlabdának, a női válogatott drámai szereplése után az olimpiai selejtezőben. Különösen annak ismeretében, hogy a DVTK-ban több válogatott játékos szerepel.

 

Lélekmelengető ez a siker

Ennek szellemében nyilatkozott a mérkőzés legeredményesebb magyar játékosa, a válogatott Lelik Réka.

– Beszéltük is a csapattársaimmal, mi szerencsések vagyunk, hogy van még előttünk cél ebben az idényben. Így mindenekelőtt a Final Four elérése az Euroligában és persze a bajnoki cím, valamint a kupagyőzelem. Lélekmelengető ez a győzelem – mondta Lelik Réka.

Női Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés: DVTK Hun-Therm–Villeneuve d'Ascq (francia) 78-66 (14-26, 21-10, 25-15, 18-15), a magyar csapat legjobb dobói: Charles 18, Lelik 16, Garbin 12, Tadic 11, Kányási 8.

Borítókép: Idővel fölénybe került a DVTK (Fotó: MTI/Vajda János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.