Veszélyben van-e az egész nap síró Székely Norbert állása? – az elnök elmondta

Női kosárlabda-válogatottunk fájdalmasan bukta el az olimpiai selejtezőt: Sopronban vasárnap 22 pontos vezetésről 73-72-re kikapott a spanyoloktól, így lemaradt a nyári, párizsi ötkarikás játékokról. Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjúban úgy fogalmazott: le kell ülepednie kell a történteknek, hogy objektíven értékelhessék.

2024. 02. 13. 12:09
SZÉKELY Norbert
Sopron, 2024. február 11. Székely Norbert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kosárlabda olimpiai selejtezõ torna 3. fordulójában játszott Magyarország - Spanyolország mérkõzésen a soproni Novomatic Arénában 2024. február 11-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Báder Márton többek között arra a kérdésre is válaszolt, veszélyben van-e Székely Norbert szövetségi kapitány állása. – Beszámolót kapunk tőle, és természetesen személyesen is beszélek vele, a torna értékelését a szakmai bizottság és az elnökség véleményezi majd. A mindenkori szövetségi kapitány és stábja felelős az eredményekért, de itt nem motiválatlan vagy méltatlan teljesítményről beszélünk, hanem hősies küzdelemről, aminek szomorú vége lett. Objektíven elemezzük a történteket – szögezte le Báder Márton.

Székely Norbert
Székely Norbert Fotó: MTI/Tóth Zsombor

Székely Norbert a Nemzeti Sportnak tavaly ősszel adott interjúban úgy fogalmazott: „Ha sikerül kijutnunk, a felnőttkosárlabdának részemről vége”. A folytatásra való hajlandóságra vonatkozó felvetésre így reagált:  

– Kitérő választ tudok adni. Válaszolok majd rá konkrétan néhány hét múlva, az élet eldönti, hogyan tovább. Egyelőre a stábomon, a lányokon jár az eszem, akik ugyanígy teljesen maguk alatt vannak, és nagyon elkötelezettek voltak az olimpiai selejtező iránt, tehát ki kell térnem a kérdése elől.

A szövetségi kapitány elmondta: a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem vigasztalja, hogy válogatottunk megállta a helyét a papíron jóval erősebb ellenfelekkel szemben – az olimpiai ezüstérmes japánokat le is győztük –, s közelebb kerültünk a világelithez.

 

Székely Norbert: Kinyitottuk az ajtót, de nem bírtunk belépni rajta

– Egész nap sírtam és még fogok is – nem vigasztal semmi, az sem, hogy közelebb vagyunk, az adott volna örömet, ha kint vagyunk az olimpián, ez volt az ország, a csapat álma, ott álltunk a lehetőség kapujában, sőt, kinyitottuk az ajtót, de nem bírtunk belépni rajta. Nem vigasztal, hogy volt, amikor jól játszottunk, mert nem jutottunk tovább – fogalmazott Székely Norbert.

Borítókép: Székely Norbert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kosárlabda olimpiai selejtező torna 3. fordulójában játszott Magyarország– Spanyolország mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2024. február 11-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.