Ezt várja a Fradi elleni visszavágótól az Olimpiakosz El-győztes edzője

Csütörtök este az Olimpiakoszt fogadja a Ferencváros az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjéért zajló párharc visszavágóján. Az első mérkőzést a görögök nyerték meg Pireuszban 1-0-ra.

2024. 02. 22. 8:59
MENDILIBAR, José Luis
Pireusz, 2024. február 15. A spanyol José Luis Mendilibar, a görög Olimpiakosz vezetõedzõje a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott, Olimpiakosz - Ferencvárosi TC elsõ mérkõzés elõtt a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban 2024. február 15-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olimpiakosz Pireusz delegációja szerda délután landolt Budapesten, ezt követően elfoglalta szállását, este pedig már az FTC otthonában, a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatót, majd edzést.

 

Jobb kezdést remél a vendégek mestere

– Az első meccs nagyon nehéz első félidőt hozott Pireuszban, ennél mindenképpen jobban kell kezdenünk. Azt szeretném, hogy többet legyen nálunk a labda, mint hazai pályán. Ha nem így lesz, el leszek keseredve, mert edzőként nem szoktam hozzá, hogy az aktuális csapatom többnyire védekezzen. Azt kedvelem, ha az együttesem az ellenfél térfelén védekezik – árulta el szerdai sajtótájékoztatóján az Olimpiakoszt felkészítő spanyol tréner, José Luis Mendilibar, aki az előző idényben még a Sevilla vezetőedzőjeként nyerte meg az Európa-liga döntőjét Budapesten, az AS Roma ellen.

Mendilibar ennek apropóján felidézte a tavalyi szép emlékét; mint elmondta, az utazás hangulata hasonló volt most az Olimpiakosszal, mint egy éve a Sevillával, ám az egy jelentős különbség, hogy akkor döntőt játszott Budapesten, ezúttal viszont csak egy lépést lehet megtenni az oda vezető úton.

– Nagyon fontos meccs lesz a Ferencváros elleni, nem lesz egyszerű, nem lazíthatunk egy pillanatra sem. De szerencsére a játékosok értik, amit elmagyarázok nekik, az edzésen jól dolgoznak, a meccseken pedig úgy játszanak, ahogy megbeszéltük – tette hozzá a közelmúltban kinevezett edző, akivel eddig mindkét meccsét megnyerte az Olimpiakosz.

 

A Fradi Varga Barnabással hangolt

Amint azt korábbi cikkünkben megírtuk, Varga Barnabásra kulcsszerep hárulhat a visszavágón. A magyar válogatott csatár, noha csak tavaly nyáron csatlakozott a Ferencvároshoz, azóta első számú gólfelelőssé lépett elő, így a vezetőedző, Dejan Sztankovics mellett nem véletlenül ő képviselte a klubot a szerdai sajtótájékoztatón is. Talán az sem véletlen egybeesés, hogy az FTC hivatalos Instagram-oldala is az ő góljaiból közölt egy összeállítást. Volt miből válogatni, az idény eddigi szakaszában 25 tétmeccsen 22 alkalommal köszönt be Varga.

 

Ismert játékvezető dirigál csütörtök este

Az Olimpiakosz ellen egy igencsak ismert és rutinos játékvezető, a korábban Bajnokok Ligája- és Európa-liga-döntőben is bíráskodó Clément Turpin sípjelére indul majd útjára a labda. A francia bíró 2005 óta tevékenykedik ezen a pályán, azóta csaknem 600 mérkőzést vezetett karrierje során. Ott volt többek között a 2016-os Európa-bajnokságon, akkor rögtön az osztrák–magyar csoportmeccset kapta meg, emellett részt vett a 2018-as és a 2022-es világbajnokságon, valamint a 2020-ról 2021-re halasztott Eb-n is. Pályája csúcsát klubszinten az Európa-liga 2021-es döntője, a Villarreal–Manchester United, valamint a 2022-es BL-döntő, a Liverpool–Real Madrid összecsapás jelenti.

A telt házas Groupama Arénában csütörtökön 21 órakor kezdődő FTC–Olimpiakosz mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

Borítókép: José Luis Mendilibar kellemes emlékeket őriz Budapestről (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.