Gulácsi Péter nagyszerű hírt kapott, a Lipcse edzője végre döntött

A sorra hibázó Janis Blaswich hitelkerete elfogyott, Gulácsi Péter visszafoglalja a Lipcse kapuját az előttünk álló hétvégén. A magyar válogatott kapusa 2022 óta először védhet Bundesliga-meccsen az Union Berlin ellen, sérülése miatt ugyanis sokáig nem volt bevethető, a visszatérése óta pedig a kispadot koptatta Blaswich mögött. Willi Orbán is visszatérhet a kezdőbe.

2024. 02. 02. 15:58
UEFA Champions League - RB Leipzig vs Young Boys
epa11027239 Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi in action during the UEFA Champions League group G soccer match between RB Leipzig and BSC Young Boys, in Leipzig, Germany, 13 December 2023. EPA/FILIP SINGER Fotó: FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érett már a kapusváltás Lipcsében. Ahogy arról még az őszi szezon végén beszámoltunk, Janis Blaswich egyre rosszabb formát mutatott, borzasztó hibák sorozatát követte el, és a helyzet nem változott a téli szünet után sem, a Leverkusen elleni bajnokin is nagyot hibázott egy bekapott gólnál. Marco Rose vezetőedző korábban azt nyilatkozta, hogy két első számú kapusa van , és a szavakat most tettekkel is bizonyítja: a pénteki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy újra áll majd a kapuban az Union Berlin elleni vasárnapi bajnokin.

UEFA Champions League - Crvena zvezda vs RB Leipzig
Janis Blaswich kikerül a Lipcse kapujából, Gulácsi Péter visszakerül (Fotó: EPA/Andrej Cukic)

– Ebben a helyzetben váltanunk kell, hogy tisztán lássuk az összképet – magyarázta a döntését Rose, aki Gulácsi szereplésétől új impulzusra számít, hiszen a Lipcse sorozatban háromszor kikapott és az utóbbi négy összecsapásán nyeretlen. – Nem akarok minden héten a kapuskérdésről beszélni. Ha nyerünk és Péter jól véd, valószínűleg nincs ok arra, hogy újra váltsunk.

Gulácsi sokat vesztett az elmúlt másfél évben

Gulácsi legutóbb még a súlyos sérülése előtt, 2022. október 1-jén a Bochum ellen 4-0-ra megnyert meccsen védett a Bundesligában, néhány nappal később a Bajnokok Ligájában szerencsétlen mozdulat következtében szorult műtétre. Távolléte alatt Blaswich jó teljesítményt nyújtott, így a jelenlegi idény elején Gulácsi hiába jelentkezett játékra, német riválisa előtte maradt a sorban.

A magyar kapus ebben az idényben mindössze két Német Kupa- és egy már tét nélküli BL-meccsen védett. Az igazi visszatérése alighanem vasárnap következik a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin ellen. A sérülése előtt Gulácsi csapatkapitány volt a Lipcsében és kezdő a magyar válogatottban, ám az elmúlt másfél évben mindkét pozícióját elvesztette.

is újra kezdő lehet

Marco Rose a Lipcse másik magyar válogatott játékosáról is beszélt. Willi Orbán a múlt héten a Stuttgart ellen csereként pár percet játszott először a tavaly szeptemberi sérülése óta, és nem kizárt, hogy az Union ellen ő is kezdő lesz. – Megnézzük az utolsó edzést, és Willivel eldöntjük, minek van értelme. Ő nagyon fontos játékosunk, és az utóbbi két hétben sokat javult a formája – emelte ki Rose.

Borítókép: Gulácsi Péter visszatérhet a Bundesligában is (Fotó: EPA/Filip Singer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.