Jürgen Klopp aggódik: a Liverpool sztárja jelenleg a cipőjét sem tudja felhúzni

Az idény egyik legfontosabb rangadójára készül a Liverpool: Jürgen Klopp csapata az Arsenal otthonában lép pályára vasárnap. Szoboszlai Dominikék jelenleg az első helyen állnak a Premier League-ben, s a harmadik Arsenal öt ponttal van mögöttük. Klopp rossz hírt közölt a fontos meccs előtt, Darwin Núnez pályára lépése erősen kérdéses, jelenleg a cipőjét sem tudja felhúzni.

2024. 02. 02. 14:34
English Premier League - Liverpool vs Chelsea
epa11116715 Liverpool's manager Jurgen Klopp gives instructions during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Chelsea FC, in Liverpool, Britain, 31 January 2024. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudom, hogy Darwin vasárnap bevethető lesz-e – jelentette be Jürgen Klopp az Arsenal–Liverpool rangadót felvezető sajtótájékoztatón, amelyről a Daily Mail idézte a szavait. – Az előző meccsen húsz perc után ráléptek a lábára, és a lefújás után nagy fájdalmai voltak. Érezte, hogy baj van, de meccs közben nem akarta megnézni, csak utána vette le a cipőjét. Így viszont rögzítésben hagyta el a stadiont. A röntgen kimutatta, hogy nem tört el semmi, de csúnyán bedagadt a lába. Ki kell várnunk, mikor tudja újra felhúzni a cipőjét, ami időbe telhet.

English Premier League - Liverpool vs Chelsea
Darwin Núnez sérülten is kitartott a Liverpool mellett a Chelsea ellen. Fotó: Adam Vaughan

Ez volt Klopp legfontosabb bejelentése a vasárnapi meccs előtt. Núnez rengeteg kritikát kap, amiért sok helyzetet elpuskáz, az uruguayi csatár 21 bajnokin hét gólt jegyez az idényben, de közben sorra rúgja a kapufákat, szerdán a Szoboszlai góljának is köszönhetően a Chelsea ellen 4-1-re megnyert bajnokin még egy tizenegyest is kihagyott az eső félidőben. Több fórumon meg is jegyezték, hogy ideje lenne, ha például Szoboszlai lőné a büntetőket, de Klopp szavai most más megvilágításba helyezik Núnez teljesítményét. Egyrészt akkor már sérülten játszott, másrészt a sok kihagyott helyzet ellenére a Liverpool egyik legfontosabb játékosa, kulcsszerepe van a letámadásokban.

Klopp: Sokat elárul róla, hogy tűrte a fájdalmat

– Sokat elárul róla, hogy a fájdalom ellenére végigrobotolta a meccset – jegyezte meg Klopp. – Én nem a kapufák alapján ítélem meg Darwint, hanem például a gólpassz alapján, amit kiosztott Luchónak. A meccs végi futásai, amivel a védők mögé került, nagyon meghatározó elemei a játékunknak. Érti, hogyan kell játszani, nem törődik a saját balszerencséjével, annak ellenére is játékban marad. Teljesen elégedett vagyok vele. Nyilván senki sem akarja felállítani a kapufák rekordját, de ez is jelzi, hogy mennyire közel áll a gólszerzéshez. Darwin gólokat fog szerezni.

Az Arsenal ellen viszont elsősorban nem a góljai, hanem a munkabírása hiányozhat majd, ha addigra nem jön rendbe a lába.

 

Borítókép: Jürgen Klopp megvédte a sokat kritizált Darwin Núnezt (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.