Szoboszlai Dominik és a Chelsea védőjének esete – ezt érdemes megnézni + videó

Amint arról beszámoltunk, a Premier League 22. fordulójában a Liverpool 4-1-re nyert a Chelsea ellen, s Szoboszlai Dominik is betalált a londoniak kapujába, mégpedig fejjel. Ám a meccsen volt egy másik szenzációs megmozdulása is, egészen pontosan egy olyan szituáció, amikor szándékosan nem ért a labdába, és a helyzetfelismerése is mutatja a klasszisát.

2024. 02. 01. 17:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai találkozóról a jelenet a közösségi médiában is visszaköszön. A Chelsea 16-osa előterében Diogo Jota passza után átlépte a labdát, ami így akadálytalanul jutott el Darwin Núnezhez, az uruguayi támadó pedig rögtön helyzetbe is került – más kérdés, hogy ő ezen a napon hadilábon állt a góllövéssel. A Chelsea védelméből mindenesetre a francia Axel Disasi nem tudta, hogy hol is van a labda, Szoboszlai nagyon becsapta. S a felvételen látszik, a magyar válogatott csapatkapitánya pontosan tudta, mögötte hol helyezkedik csapattársa.

Honfitársunk, aki a 65. percben a fejesgóljával 3-0-ra alakította az állást, és a 69. percig pályán volt, remekül játszott; ezt a WhoScored portál osztályzatai is mutatják. Szoboszlai 8,2-es érdemjegyet kapott, a mezőnyből csak a húszéves Conor Bradley-t értékelték többre (9,2), aki egy gólt és két gólpasszt jegyzett, Szoboszlai fejére is ő varázsolta a labdát.

Szoboszlai gólja
Szoboszlai gólja Forrás: X/Liverpool FC

 

Szoboszlai Dominik a középpályán a Liverpool legjobbja volt

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik 8,2-es osztályzatot kapott Forrás: WhoScored

Borítókép: A Liverpool nagy győzelmet aratott, a bal szélen Szoboszlai Dominik (Forrás: X/Liverpool FC)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.