Carlos Alcaraz hatalmas poénja, a Juventus csapatáról viccek születhetnek

A Juventus labdarúgócsapata szerda este bejelentett egy igazolást: az angol másodosztály, a Championship harmadik helyén álló Southampton 21 éves argentin középpályása, Carlos Alcaraz június 30-ig a torinóiak játékosa lesz. S így a Juventus, a futballista, no meg a teniszezők világranglistáján második spanyol Carlos Alcaraz együtt ad muníciót a poéngyárosoknak. De maga a teniszező is elsütött egy nagy poént.

2024. 02. 01. 15:47
ALCARAZ, Carlos
Melbourne, 2024. január 24. A spanyol Carlos Alcaraz a német Alexander Zverev ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntõjében Melbourne-ben 2024. január 24-én. MTI/EPA/Mast Irham Fotó: Mast Irham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A még csak húszéves Carlos Alcaraz 2022-ben megnyerte a US Opent, tavaly győzött Wimbledonban, már állt a világranglista élén, jelenleg pedig második a szerb Novak Djokovics mögött. 

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz, Wimlbledon bajnoka Fotó: EPA/Tolga Alkmen

Ez a Carlos Alcaraz nem az a Carlos Alcaraz

Ám Carlos Alcaraz néven egy argentin labdarúgót is ismerhetünk, még ha ő közel sem olyan ismert, mint spanyol névrokona. Tavaly a Premier League-ből kiesett Southampton játékosa volt, a bajnokságban 18 meccsen négy gólt és két gólpasszt jegyzett, az Arsenal ellen 3-3-ra végződött meccsen ő volt az egyik gólszerző. A Championshipben is maradt a Szenteknél, 23 meccsen három gólt és egy gólpasszt könyvelhetett el, de ha a statisztikájába az FA-kupát és a ligakupát is belevesszük, akkor 26 meccsen négy gól és három gólpassz kerül a neve mellé, ami egy fiatal középpályástól nem rossz. A Transfermarkt 15 millió euróra teszi a piaci értékét, erre sem legyinthetünk.

Sajtóhírek szerint a Juventus fél évre, 3,7 millió euróért vette kölcsön Alcarazt a Southamptontól, a játékos 200 ezer eurót kapott az aláírásáért, de bónuszokkal akár 1,9 milliót is kereshet Torinóban. A Juve pedig júniusban akár meg is vásárolhatja. A Southampton 49,5 millió eurós kivásárlási árat határozott meg az esetében.

Az még a jövő zenéje, hogy a nyáron mi lesz, de a poéngyárosok máris munkához láthatnak, hiszen a Carlos Alcaraz név nagyon jól cseng a sportvilágban. 

De az igazi poén az, hogy a teniszező is beszállt a tréfálkozásba, mint posztolta, a legjobbját igyekszik nyújtani a futballpályán, és köszöni a bizalmat a Juventusnak.

Borítókép: A spanyol Carlos Alcaraz az  idei ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon (Fotó: MTI/EPA/Mast Irham)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.