A Real Madrid legnagyobb riválisa magához láncolta a magyar futballistát

Máris új szerződést kapott Yaakobishvili Antal a La Liga meglepetéscsapatától: a Girona – amely jelenleg a Real Madrid legnagyobb, sőt egyetlen igazi ellenfele a spanyol bajnokságban – 2028-ig hosszabbított a magyar védővel. A 19 éves Yaakobishvili akár Marco Rossi Európa-bajnoki keretébe is beverekedheti magát.

2024. 02. 02. 13:40
LaLiga - Girona FC vs Sevilla FC
epa11095012 Girona's defender Juanpe (C) is replaced for his teammate Antal Yaakobishvili (L) after suffering an injury during the Spanish LaLiga soccer match between Girona FC and Sevilla FC at Montilivi stadium in Girona, Catalonia, Spain, 21 January 2024. EPA/Siu Wu Fotó: Siu Wu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Yaakobishvili Antal az elmúlt hetekben a spanyol bajnokságban és a Király-kupában is bemutatkozott a La Ligában jelenleg a második helyen álló Girona színeiben. Eddig három meccsen összesen 195 percet futballozott a klub profi csapatában, s a jelek szerint nagyon meggyőző volt a teljesítménye, ugyanis a Girona a hivatalos honlapján bejelentette, 2028 nyaráig meghosszabbította a magyar korosztályos válogatott védő szerződését.

Yaakobishvili Antal magyar válogatott
Yaakobishvili Antal a magyar utánpótlás-válogatottakat erősíti. Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia

Az elmúlt hetekben berobbant játékos édesapja grúz , de a 17 éves öccsével, a Barcelona kispadjáig már eljutó kapussal, Áronnal együtt Budapesten született. Spanyol csapatában a mezén a magyar keresztneve, az Antal szerepel. Yaakobishvili a magyar U21-es válogatottban már pályára lépett, és sokan úgy vélik, hogy ha a tavasszal rendszeres játéklehetőséget tud kiharcolni a Gironában, akkor Európa-bajnoki keretébe is beverekedheti magát.

A szerződéshosszabbítás jó jel, klubja komolyan számol vele. A Girona nagyszerű idényt fut, 55 ponttal a második helyen áll a La Ligában, a hátránya mindössze két pont az éllovas Real Madrid mögött. Carlo Ancelotti csapatára jelenleg csak a Girona veszélyes a bajnoki címért zajló versenyben, hiszen a harmadik-negyedik helyen álló Atlético Madrid, Barcelona páros már tízpontos lemaradásban van.

Borítókép: Yaakobishvili Antal új szerződést kapott a Gironától (Fotó: EPA/Siu Wu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.