Haaland öt gólja ellenére is fájhat Guardiola feje a City kiütéses sikere után

Erling Haaland öt gólt szerzett, Kevin De Bruyne négy gólpasszt adott, a Manchester City pedig 6-2-re kiütötte a Luton Town csapatát az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében kedd este, de Pep Guardiola öröme mégsem lehet felhőtlen, mert vezéráldozattal járt a siker. Kerkez Milos 106 percig volt pályán a Bournemouth-ban, amely egy hosszabbításban kapott góllal kiesett a másodosztályú Leicester City ellen.

2024. 02. 28. 8:13
English Premier League - Manchester City vs Burnley
epaselect epa11116780 Manchester City's manager Pep Guardiola (R) gives instructions to Manchester City's Erling Haaland (L) before send him to replace Kevin De Bruyne (not pictured)during the English Premier League soccer match between Manchester City and Burnley FC, in Manchester, Britain, 31 January 2024. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FA-kupa nyolcaddöntőjében a Manchester City simán elintézte a Premier League-ben a kiesés ellen küzdő Lutont, már a harmadik percben megkezdte a gólgyártást passzából. A páros megállíthatatlan volt a meccsen, a norvég mesterötöst szerzett, a belga meg gólpasszokból szállított négyet.

English Premier League - Manchester City vs Everton
Haaland volt a főszereplő. Fotó: EPA/Ash Allen

Haaland másodszor ért el öt gólt a Manchester City mezében, tavaly márciusban, a Lipcse ellen 7-0-ra megnyert BL-meccsen is ötször talált be. 83 tétmérkőzésen már 79 gólnál jár a Cityben 2022. júliusi bemutatkozása óta, és harminc góllal előzi meg ennek az időszaknak a második legeredményesebb PL-játékosát, a liverpooli Mohamed Szalahot.

A City könnyed győzelme vezéráldozattal járt, ágyéksérülése kiújult, és még az első félidő hajrájában le kellett cserélni. – Megint az ágyéka, ez a második alkalom – panaszkodott Guardiola a meccs után. – Jól érezte magát, de sajnos megint megsérült. Nehéz szezon ez neki.

 

Kerkezék kiestek, Szmodics megint gólt lőtt

Nem jött össze a negyeddöntőbe jutás csapatának, a Bournemouth-nak. A magyar válogatott balhátvéd kezdő volt a meccsen, és csak a 106. percben cserélték le. A másodosztályban az élen álló Leicester City egy perccel korábban szerezte meg a mérkőzés egyetlen gólját, amellyel 1-0-ra kiejtette az élvonalbeli csapatot.

A Newcastle tizenegyespárbajban győzte le a másodosztályú Blackburn Roverst, amelynek a gólját a magyar válogatottal is szóba hozott ír, Sammie Szmodics szerezte, aki 36 tétmeccsen már 24 gólt számlál az idényben.

Ma folytatódnak az FA-kupa küzdelmei, a vasárnap Ligakupa-győztes Liverpool a Southamptont fogadja (21.00, Spíler 1), továbbra is kérdéses , hogy visszatérhet-e a pályára Jürgen Klopp rengeteg sérülttel sújtott csapatában.

FA-kupa, nyolcaddöntő:
Luton Town–Manchester City 2-6 (Clark 45., 52., ill. Haaland 3., 18., 40., 55., 58., Kovacic 72.)
Bournemouth–Leicester City (II.) 0-1 (Fatawu 105.) – hosszabbítás után
Blackburn (II.)–Newcastle United 1-1 (Szmodics 79., ill. Gordon 71.) – 11-esekkel 3-4

Szerdai meccsek:
Chelsea–Leeds United (II.) 20.30
Nottingham Forest–Manchester United (tv: Spíler2) 20.45
Wolverhampton–Brighton 20.45
Liverpool–Southampton (II.) (tv: Spíler1) 21.00

 

Borítókép: Erling Haaland és Pep Guardiola tovább menetel az FA-kupában (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.