Balhé a Hertha rangadóján, Dárdai Pál megszólalt a teniszlabdás botrány után

Újabb fontos meccset veszített el a Hertha, amely ezúttal hazai pályán kapott ki 2-1-re a feljutásra pályázó Hamburg ellen a Bundesliga II 20. fordulójában szombat este. A berlini szurkolók azonban nem Dárdai Pál csapatára voltak dühösek, amikor teniszlabdákat a pályára dobálva félbeszakították a mérkőzést. A balhé miatt majdnem le is fújták a találkozót, Dárdai sem tudott rendet tenni a lelátón.

2024. 02. 04. 7:51
Dárdai Pál Hertha
Forrás: Hertha / X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú idő után két magyar futballista is kezdő volt a Hertha–Hamburg bajnokin a német másodosztályban. A berlini tizenegyben Dárdai Palkó a szeptemberi sérülése óta először kapott helyet, a túloldalon pedig Németh András ebben az idényben először volt kezdő a Hamburg színeiben, korábban fél óránál többet nem játszott, sokszor csereként is csak perceket kapott. A Herthában alapember Dárdai Márton ezúttal izomsérülés miatt nem játszott, a legifjabb Dárdai, Bence pedig továbbra is sérült.

Dárdai Palkó (balra) hosszú idő után először volt kezdő a Hertha színeiben (Forrás: X / Hertha)

A gól nélküli első félidő után, az 53. percben félbeszakadt a meccs, ugyanis a drukkerek teniszlabdákat kezdtek dobálni a pályára. Nem kezdte jól az évet a Hertha, amely a bajnokságban egy döntetlennel és egy vereséggel indított, majd szerdán a Német Kupa negyeddöntőjében is kiesett hazai pályán a verhetőnek tartott Kaiserslautern ellen, de nem csapata ellen tiltakoztak a szurkolók. A célpont a bajnokságot szervező DFL volt, amelynek az új befektetőjelöltje és a televíziós jogok értékesítésének tervezett megváltoztatása nagy nemtetszést váltott ki a szurkolóknál, így több pályán különböző módon tiltakoznak a drukkerek.

Berlinben Dárdai Pál is kérlelte a szurkolókat, hogy hagyják abba az akciót, de nem igazán hallgattak rá, így a játékosokat az öltözőbe küldte a játékvezető, s csak 32 perc szünet után folytatódott a meccs.

– Ha bemegyünk az öltözőbe, az tényleg az utolsó lépés, szerintem mindenki tisztában volt vele, hogy milyen következményekkel járhat ez az egész. Nem voltunk messze attól, hogy véget érjen a meccs – jelentette ki Daniel Schlager játékvezető, akit a Kicker idézett.

Dárdai Pál így emlékezett vissza a történtekre: – Beszéltem a szurkolókkal, akik azt mondták nekem, hogy ők sem akarják azt, hogy lefújják a meccset. Betartották a szavukat, bár kicsit hosszúra nyúlt a szünet.

Kikapott a Hertha, Dárdai Pál mégis elégedett volt

A hosszú szünet a Herthát viselte meg jobban a folytatásban. A visszatérés után Miro Muheim góljával a Hamburg meg is szerezte a vezetést, amire Haris Tabakovic szinte azonnal válaszolt, de a 83. percben Ludovit Reis góljának újra a vendégek örülhettek, akik 2-1-gyel el is vitték a három pontot Berlinből.

– Ezen a meccsen könnyedén pontokat szerezhettünk volna – kesergett Dárdai Pál, aki egyébként elégedett volt a Hertha teljesítményével. – Most megvolt 15–20 százalék, amit az elmúlt időszakban hiányoltam. Ez rendben volt, így kell küzdenünk az idény végéig.

A Herthában Dárdai Palkó a 60. percben jött le a pályáról, a Hamburgban Németh 77 percet kapott. A berliniek a tizedik helyen állnak, de a vasárnapi eredmények függvényében még veszíthetnek egy pozíciót, a Hamburg viszont biztosan második marad a forduló végén is.

Borítókép: Dárdai Pál is tehetetlen volt a szurkolók akciója miatt (Forrás: X/Hertha)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.