A Liverpool az ásza szerint három pontért megy az Arsenalhoz

A Premier League tabellájának élén álló Liverpool vasárnap magyar idő szerint 17.30 órakor az Arsenal vendégeként lép pályára. A csapat egyik klasszisa, az angol Trent Alexander-Arnold kimondottan szereti a nagy téttel rendelkező meccseket, és határozottan nyilatkozta, hogy nyerni akar a nagy vetélytárs otthonában, amit a Liverpool januárban már megtett az FA-kupában. Nagyon valószínű, hogy Szoboszlai Dominik is ott lesz a kezdőcsapatban.

2024. 02. 04. 6:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy rangadóra készül a Liverpool: vasárnap délután az egyik közvetlen vetélytársának, az Arsenalnak az otthonában lép pályára. csapata egy győzelemmel megszilárdítaná az első helyét a tabellán, ráadásul le is rázná magáról az egyik üldözőjét. Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, a sérüléséből felépült Trent Alexander-Arnoldot kiválóan helyettestő, a Chelsea ellen egy góllal és két gólpasszal a meccs hősévé előlépő húszéves Conor Bradley édesapja 58 éves korában szombaton elhunyt, így aligha lesz ott az Emirates Stadionban.

Conor Bradley szenzációsan játszott Fotó: AFP

a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, mindig nagyon várja az olyan rangadókat, mint az Arsenal elleni mérkőzés, amelyet szerinte egyszerűen nem szabad elveszíteni. A csapata úgy utazik Londonba, hogy ha sikerül ott nyernie, akkor nyolc pontra nőne az előnye a Premier League tabellájának az élén az Arsenallal szemben. Ez egyáltalán nem lehetetlen, Jürgen Klopp csapata az idén már megtapasztalta a sikert Észak-Londonban, miután a múlt hónapban 2-0-ra győzött az FA-kupa harmadik fordulójában, és a játékosok önbizalmát a Chelsea elleni szerdai 4-1-es diadal is növelte. 

 

– Nagyon nehéz dolgunk lez, az Emiratesbe nem győzni érkeznek az ellenfelek, de mi ezt tesszük. Szeretem, amikor ekkora a tét és nagy nyomás nehezedik ránk, izgatottan várom az olyan meccseket, amelyek ennyire fontosak – mondta Trent Alexander-Arnold. – Egyszer már megmutattuk, hogy képesek vagyunk ott is nyerni, és ez a tudat sokat segít. Ez nem önelégültség, de jó szériában vagyunk. A mentalitásunk kifogástalan, és ha végre tudjuk hajtani a játékban az elképzelésünket, akkor három ponttal gazdagodunk.

Fotó: PAUL ELLIS/AFP

Alexander-Arnold éppen a Liverpool januári, Arsenal elleni kupamérkőzésén szenvedett térdsérülést, de a múlt héten a Norwich City és a Chelsea elleni győztes meccseken csereként már visszatért a pályára. A posztján a beugró fiatal Conor Bradley tündökölt, és ennek Alexander-Arnold nagyon örült:  

– Ha megsérülsz, csak remélheted, hogy a többiek megtartják a formájukat és azt a lendületet, amelynek én is részese voltam. A srácok, különösen Conor teljesítménye kiemelkedő volt, ezért állunk még a bajnokság mellett az FA-kupában és a Ligakupában is. Azt hiszem, az intenzitásunk határozottan nőtt. 

Az, ahogyan nyomást helyezünk az ellenfélre, ahogyan kontrázunk, amekkora sebességgel futballozunk,  emlékeztet az évekkel ezelőtti időkre, amikor csapatként talán a legjobb formánkat hoztuk.

Más játékosok, más futballstílus, de az intenzitás mindig megmarad, és ez az, amit belénk neveltek, és amit megkövetelnek tőlünk. És ez az, amit élvezünk, mert látjuk, hogy működik.

Szoboszlai Dominik, válogatott, Liverpool, futóteljesítmény, sérülés
Fotó: AFP/Paul ELLIS

Az Arsenal kisebb hullámvölgy után a hétközi fordulóban ismét nyert (miután 20-án 5-0-ra kiütötte a Crystal Palace-t, kedden a Nottingham otthonában győzött 2-1-re), ám Londonban mindenki tisztában van vele, a csapat ezt megelőző négymeccses nyeretlenségi sorozata a Liverpoollal kezdődött. A január 1-jén comb­izomsérülést szenvedett Szoboszlai Dominik múlt hét vasárnap, a Norwich elleni FA-kupa-mérkőzésen (5-2) visszatérhetett a csapatba – csereként állt be az 55. percben –, pedig az ő szögletét követően talált az ellenfél kapujába. A magyar légiós szerdán már kezdő volt a Chelsea elleni bajnokin (4-1) – 69 percet kapott, fejelt egy gyönyörű gólt, s minden jel arra utal, hogy az Arsenal ellen is a kezdőcsapatban szerepel. Jürgen Kloppnak most elsősorban Darwin Núnez okoz fejfájást, az uruguayi csatár ugyanis bicegve hagyta el az An­fieldet a szerdai bajnokit követően.

Borítókép: Szoboszlai Dominik és Trent Alexander-Arnold gyakran ünnepelhet gólt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.