Hosszú Katinka nyilvánosság elé lépett, félti a gyermekét

Hosszú Katinka csatlakozott a csepeli önkormányzat és az MCC közös programsorozatához, amely céljaként a családok digitális védelmét tűzte ki. A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó arra készül, hogy az idei párizsi olimpián részt vehessen, de Hosszú Katinka elárulta, hogy édesanyaként annyira fontosnak tartja az ügyet, hogy a programsorozat további eseményein is igyekszik személyesen jelen lenni.

Forrás: Metropol2024. 02. 06. 12:59
Hosszú Katinka
20240206 budapest csepel csaladbiztonsagi eggyutmukedes es sajtotajekoztato havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a korábbi évekhez képest kifejezetten kerüli a nyilvánosságot. A háromszoros olimpiai bajnok úszó tavaly adott életet kislányának, Kamíliának, de néhány hónappal később kijelentette, szeretne a hatodik olimpiáján is részt venni, azaz megcélozza a részvételt az idei, párizsi játékokon. Hosszú Katinka azonban a sűrű naptára ellenére időt szakított arra, hogy részt vegyen a csepeli önkormányzat és az MCC közös programsorozatának sajtótájékoztatóján, sőt a családok digitális védelmét célzó kezdeményezés további eseményei közül is a lehető legtöbbön megjelenne.

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka (Fotó: Havran Zoltán)

Van kisgyermekem, friss szülőként látom, hogy a fiatalokat mennyire beszippantja a digitális tér. Ennek a folyamatnak hosszú, illetve negatív hatásai lehetnek. Minden eszközömmel szeretném felhívni a figyelmet arra, hogyan kell megelőzni, hogy a fiatalokat ilyen hatások érjék – idézi a Metropol Hosszú Katinkát.

Nem véletlen, hogy Hosszú Katinka sportolóként kiállt a kezdeményezés mellett, a szervezők is hangsúlyozták, hogy a sport, illetve a művészetek megelőzhetik, hogy a gyermekek túlságosan bezárkózzanak a digitális világba.

– Az úszás és minden sporttevékenység ellentétes a digitális tér hatásával. Nem lesz mindenkiből aranyérmes, de az fontos, hogy tegyen érte. A sport erősíti az idegrendszert, fejleszti a személyiséget, a kitartást és az akaraterőt – hangsúlyozta Hosszú Katinka, aki gyermekét nem fogja arra kényszeríteni, hogy ússzon, viszont mindenképp a sportolás felé tereli majd.

Borítókép: Hosszú Katinka is felszólalt a sajtótájékoztatón (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.