Így nézett ki tíz éve az általános iskolás Szoboszlai Dominik + fotó

Napjainkban Szoboszlai Dominik nevével van tele a sajtó, tíz évvel ezelőtt viszont még csak 13 éves volt, és a világhírnévről legfeljebb álmodozhatott a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola növendékeként. Éppen tíz éve, hogy országos diákolimpiai bajnok lett, és ha nem is először, de már írtak róla. Hihetetlen belegondolni, hogy Szoboszlai azóta a Liverpool kezdőjéig jutott.

2024. 02. 11. 6:00
English Premier League - Liverpool vs Chelsea
epa11116819 Liverpool's Dominik Szoboszlai looks on during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Chelsea FC, in Liverpool, Britain, 31 January 2024. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2014. február 11-én jelent meg az első cikkek egyike, amelyben már sikeréről számoltak be. „Teremlabdarúgásban győzött a Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata a zalaegerszegi országos diákolimpián. A fiúk (Slézinger László, Potornai Máté, Molnár Dominik, Szoboszlai Dominik, Tóth Zoltán, Adorján Gergő, Bolla Bendegúz – Szoboszlai Zsolt edző és Slett Csaba testnevelő) lehengerlő játékkal, csoportelsőként jutottak az ország legjobb 8 iskolája közé, majd veretlenül, az ellenfeleknek esélyt sem adva lettek bajnokok. A torna gólkirálya Adorján Gergő, míg a legtechnikásabb játékos Szoboszlai Dominik lett” – írta a szekesfehervar.hu.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik (alsó sor, jobbról a második) tekintete nem sokat változott. Forrás: Szekesfehervar.hu

Valójában nem ez volt az első cikk, amely megjelent Szoboszlai Dominikről, ugyanis két évvel korábban is megnyerte a diákolimpiát a Vörösmarty-suli focicsapata. Akkor tizenöt éve nem látott fehérvári siker született Győrben, és a Feol.hu beszámolója szerint már a 2012-es tornán is Szoboszlait választották meg a legtechnikásabb játékosnak.

A két év különbséggel kétszer diákolimpiát nyerő csapatban közös volt, hogy a magja a Főnix Gold FC utánpótlás-nevelő egyesületben pallérozódott, amelyet Szoboszlai Zsolt, Dominik édesapja vezetett. A fiúk közül ketten is a válogatottig vitték, hiszen Bolla Bendegúz is a nyári Európa-bajnokságra készülhet, ő a svájci Servette jobbhátvédjeként.

Szoboszlai és az NB II-es Kozármisleny-meccsek

A tíz évvel ezelőtti csapatból Adorján Gergő, Tóth Zoltán és Molnár Dominik az NB II-ig vitték, közülük Tóth jelenleg is ott futballozik a Kozármisleny csapatában. Az ő meccseit Szoboszlai Liverpoolból is nézni szokta, ha teheti.

– Nem nagyon nézek focit, ritka, akkor szoktam, ha egy haverom játszik. Most például egyikük az NB II-ben szerepel, néha meg szoktam nézni YouTube-on –  árulta el Szoboszlai tavaly novemberben a Fodball interjújában. Hamar kiderült, hogy Kozármisleny-meccseket néz a Liverpool ásza a gyerekkori barátja miatt.

Hihetetlen belegondolni, hogy mindössze tíz év leforgása alatt az általános iskolás Szoboszlai a diákolimpia megnyerésétől eljutott a világ egyik leghíresebb klubja, a Liverpool kezdőjéig. Az út, amit megtett, erőt és hitet adhat mindenkinek, aki nem éri be az álmokkal.

Borítókép: Szoboszlai Dominik ma már a Liverpool sztárja (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.