A Bayern legendája kikotyogta, ki lesz Klopp utódja a Liverpool élén

A Bayern München legendás, BL-győztes és világbajnok egykori középpályása, Bastian Schweinsteiger az állítása szerint biztos benne, hogy ki lesz a nyártól Jürgen Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján. Xabi Alonso várható érkezése számunkra Szoboszlai Dominik miatt különösen fontos lehet.

2024. 02. 10. 13:02
English Premier League - Liverpool vs Chelsea
epa11116914 Liverpool's manager Jurgen Klopp celebrates after winning the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Chelsea FC, in Liverpool, Britain, 31 January 2024. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton gyakorlatilag bajnoki döntőt rendeznek a Bundesliga 21. fordulójában, hiszen az 52 ponttal éllovas Bayer Leverkusen az 50 ponttal második Bayern München csapatát fogadja (18.30), miközben a harmadik helyezett Stuttgartnak mindössze 40 pontja van. Tehát szinte biztosan a Bayer, Bayern duóból kerül ki az idei német bajnok, az egymás elleni rangadójuk pedig meghatározó lehet ebből a szempontból. A meccs apropóján szólalt meg a müncheniek legendája, Bastian Schweinsteiger, aki korábbi csapattársáról, a Leverkusent vezető Xabi Alonsóról is beszélt, aki szerinte Jürgen Klopp utódja lesz a Liverpool élén.

DFB Cup - Bayer 04 Leverkusen vs VfB Stuttgart
Xabi Alonso lehet Klopp utódja a Liverpool élén (Fotó: EPA/Christopher Neundorf)

– Jól ismerem őt, és tudom, hogy a nagy álma a Liverpool edzőjének lenni. Biztos vagyok benne, hogy a nyáron elhagyja Leverkusent – jelentette ki Xabi Alonso jövőjéről kertelés nélkül Schweinsteiger, akit a Daily Mail idézett.

Gyakorlatilag attól a pillanattól, hogy Klopp bejelentette, a nyáron távozik a Liverpool vezetőedzői posztjáról és pihenőt tart a karrierjében, Xabi Alonso számít az egyik legnagyobb esélyesnek, hogy átvegye a csapat irányítását. Ugyanakkor a spanyol, aki játékosként BL-t nyert az angol klubbal, nyilvánosan egyelőre nem erősítette meg a híreket, csak azt hajtogatja, hogy a Leverkusenre koncentrál.

 

A Liverpool benne láthatja Klopp méltó utódját 

Ez persze érthető, hiszen óriási formában van a német csapat az irányításával: harminc tétmérkőzés óta veretlenek, és jelenleg minden esélyük megvan arra, hogy megtörjék a Bayern 2013 óta tartó egyeduralmát a Bundesligában.

Schweinsteiger mindenesetre biztos a dolgában, a Liverpool szurkolói pedig szívesen látnák Xabi Alonsót a csapat élén, már netes csalók is megjelentek, akik liverpooli repülőjegyre gyűjtenek a nevében . Mindenesetre az egykori kiváló középpályás vélhetően sokoldalúságát is nagyra értékelné a Liverpool edzőjeként.

Borítókép: Jürgen Klopp utódját még keresi a Liverpool, legalábbis a bejelentés még nem történt meg (Fotó: EPA/Adam Vaughan) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.