Xabi Alonso reagált a Liverpool-pletykára – maradhat Leverkusenben?

A legtöbben arra számítanak, hogy a Bundesligában jelenleg éllovas Bayer Leverkusen vezetőedzője, Xabi Alonso lesz a nyáron leköszönő Jürgen Klopp utódja a Liverpool élén a következő idénytől. Xabi Alonso ködösen reagált a pletykára, a németek szerint pedig korántsem annyira magától értetődő, hogy elhagyja a jelenlegi klubját a Liverpool kedvéért.

2024. 01. 28. 9:03
Bundesliga - Bayer Leverkusen vs Borussia Moenchengladbach
epa11108836 Leverkusen's head coach Xabi Alonso reacts prior the German Bundesliga soccer match between Bayer 04 Leverkusen and Borussia Moenchengladbach in Leverkusen, Germany, 27 January 2024. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: CHRISTOPHER NEUNDORF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már Angliából is árgus szemekkel figyelhették a szombati Leverkusen–Mönchengladbach meccset, hiszen Jürgen Klopp váratlan bejelentése után Xabi Alonso a legfőbb edzőjelölt – legalábbis a pletykák szerint – a Liverpool élére. A figyelem középpontjába került spanyol edző rögtön botlott a csapatával, hazai pályán 0-0-ra végzett a Gladbach ellen, hiába a több mint kilencszáz passz és a kilencven százalék feletti passzpontosság.

Bundesliga - Bayer Leverkusen vs Borussia Moenchengladbach
Xabi Alonso lehetne a Liverpool következő edzője (Fotó: EPA/Christopher Neundorf)

– Megérdemeltük volna a győzelmet, de az ellenfél nagyon szervezetten és mélyen védekezett, nekünk pedig hatékonyabbnak kellett volna lennünk elöl. Megtörténik az ilyesmi, tanulnunk kell belőle – értékelte a legutóbbi meccsét Xabi Alonso, akinek a csapata továbbra is az élen áll a Bundesligában, ám az előnye két pontra olvadt a második Bayern München előtt.

Csodálat Jürgen Klopp és a Liverpool iránt

Alonso természetesen nem úszta meg, hogy a Liverpool érdeklődéséről is kérdezzék, miután Klopp bejelentette, hogy a nyáron elhagyja az angol klubot, és sokak szerint a játékosként az Anfield Road egykori kedvencének számító spanyol a legfőbb jelölt a kispadra.

– Nagyra tartom, amit Jürgen elért Liverpoolban, csodálom őt, és azt, amit az elmúlt kilenc évben ott véghez vitt – reagált Alonso a Klopp távozása után őt is érintő kérdésre. – A találgatások természetesek ilyenkor, de én most a Leverkusenre koncentrálok, nem pedig arra, mi fog történni májusban. Nagy a motivációm, hogy jó munkát végezzek itt, elégedett vagyok a csapattal, a klubbal, mindennel. Meglepett, ami Liverpoolban történt, de nincs közvetlen válaszom, jelenleg jó helyen vagyok Leverkusenben.

Xabi Alonso: megy vagy marad?

Alonso természetesen tiszteletben tartotta a jelenlegi klubját, de nem is mondta ki egyértelműen azt, hogy nem lesz a Liverpool edzője a nyártól, és még csak az sem hangzott el a szájából, hogy hiszen 2026-ig szerződés köti a Leverkusenhez. Sajtóhírek szerint szerepel egy kitétel a megállapodásában, miszerint ha a három volt klubja, a Bayern München, a Real Madrid vagy a Liverpool hívja edzőnek, idő előtt is szabadon távozhat. 

Mindhárom csapatnál szóba kerül az utóbbi időben, de a Real kiesett a sorból, miután hosszabbított Carlo Ancelottival, Münchenben ugyanakkor Thomas Tuchel állása nincs biztonságban, így megkezdődhet a harc Alonso kegyeiért.

Német sajtó: Maradhat!

Ennek ellentmond, hogy a német sajtó értesülései szerint a Leverkusen azt reméli, hogy meg tudja tartani Alonsót a szerződése lejártáig, tehát 2026-ig. A forrás szerint a klub úgy tudja, hogy a spanyol valóban jelölt a Liverpool kispadjára, mégsem feltételezi azt, hogy Alonso a nyáron a távozik, mert már teljesen belevetette magát a következő idény csapattervezésébe. 

Borítókép: Xabi Alonso jövője a legforróbb téma most a nemzetközi futballban (Fotó: EPA/Christopher Neundorf)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.