Pofon a brazil szövetségnek: Carlo Ancelotti hosszabbított a Real Madriddal

Bár a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) elnöke, Ednaldo Rodrigues már júliusban bejelentette, hogy 2024 nyarán a spanyol élvonalbeli Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti lesz az ötszörös világbajnok csapat szövetségi kapitánya, a spanyol klub pénteken bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította az olasz szakember szerződését.

2023. 12. 29. 14:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlo Ancelotti állítólag nagyot nézett, amikor megtudta, hogy Ednaldo Rodrigues, a brazil szövetség elnöke nyilvánosan bejelentette, ő lesz az ötször világbajnok selecao szövetségi kapitánya. Ugyanakkor az elöljáró roppant meggyőző volt, az állítását támasztotta alá például az is, hogy a jelenlegi kapitányt, Fernando Dinizt is egy évre nevezte ki azzal a kitétellel, hogy jövő nyáron a Real Madridtól távozó Carlo Ancelotti veszi át az irányítást. Most azonban Ednaldo Rodrigues nézhet nagyot, pénteken délután ugyanis a Real Madrid a hivatalos honlapján azzal rukkolt elé, hogy a 64 éves olasz szakember két évvel, 2026-ig meghosszabbította 2024 nyarán lejáró szerződését, így minden bizonnyal nem ő  ül le a brazil nemzeti csapat kispadjára.

Carlo Ancelotti először 2013 és 2015 között volt a Real Madrid vezetőedzője, majd 2021-ben tért vissza a csapathoz, amellyel a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is kétszer nyerte meg, a 2013–2014-es kiírás után pedig az év legjobb klubedzőjének választották, és összesen tíz trófeát nyert a csapattal.

Borítókép: Carlo Ancelotti nem búcsúzik Madridtól, a szurkolást köszöni meg (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.