Klopp távozása extra motivációt ad Szoboszlaiéknak

A másodosztályú Norwich City ellen folytatja ma szereplését a Liverpool az FA-kupában. Az angol sztárcsapat futballistái ezenkívül még három trófeával bővíthetik a nyárig a klub gyűjteményét, és Jürgen Klopp távozásának hírére elhivatottabbak, mint valaha. Várhatóan ma Szoboszlai Dominik és Trent Alexander-Arnold is visszatér, így hozzásegíthetik a Liverpoolt ahhoz, hogy egy lépést tegyen a kupasorozat megnyerése felé.

2024. 01. 28. 6:45
Liverpool V Leicester City - Pre-Season Friendly Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp
Jurgen Klopp, manager of Liverpool with Dominik Szoboszlai during the pre-season friendly match between Liverpool and Leicester City at National Stadium on July 30, 2023 in Singapore. (Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto) (Photo by Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mélyen megérintette a játékosait Jürgen Klopp csütörtöki bejelentése, miszerint az idény végén otthagyja a Liverpool kispadját. Miközben a klub bőszen keresi a német sikeredző utódját, tanítványai mindent megtesznek azért, hogy minél szebbre sikerüljön a búcsú.

Virgil van Dijk Jürgen Klopp
és a többi játékos is közel áll Klopphoz Fotó: AFP/Daniel Leal

– Rengeteg mindent szeretnénk elérni. Ez volt a hozzáállásunk már az idény előtti felkészülés során is, ez azóta sem változott meg – jegyezte meg a fejlemények hallatán Virgil van Dijk, a Liverpool csapatkapitánya. – Ez talán pluszmotivációt ad nekünk, illetve megpróbáljuk a lehető legjobban kiélvezni az idény utolsó szakaszát – az utolsó hónapokat, melyeket a menedzserünk a klubnál tölt. Ezért ugyanúgy fogunk dolgozni, mint eddig.

 

Klopp érmekkel zárhatja liverpooli karrierjét

A Liverpoolnak jó esélye van rá, hogy az előzővel ellentétben most sikerekkel zárja az idényt. A ligakupában már döntőbe jutottak a Vörösök, a Premier League-t vezetik, az Európa-ligában nyolcaddöntősök, és az FA-kupában is a legjobb tizenhat közé juthatnak, amennyiben ma délután (15.30, tv: Spíler 1) legyőzik a Norwich Cityt az Anfielden (döntetlen esetén újrajátszás következik).

 

Ha minden a várakozások szerint alakul, akkor a vasárnapi mérkőzésen társai segítségére lehet és is, akik több hetet hagytak ki sérülés miatt. Illetve Andy Robertson is, a skót hátvéd már a Liverpool szerdai összecsapásán (Fulham elleni 1-1-es döntetlen) is a kispadon ült.

Az FA-kupából már több nagyágyú is kiesett, az Arsenalt éppen a Liverpool, a Tottenham Hotspurt pedig a Manchester City búcsúztatta. A 4. fordulóban pedig az egymással párbajozó Chelsea, Aston Villa duóból is kihullik az egyik.

FA-kupa, 4. forduló (a legjobb 16 közé jutásért)

csütörtök:
Bournemouth–Swansea City (II.) 5-0 

péntek:
Tottenham–Manchester City 0-1
Chelsea–Aston Villa 0-0
Bristol City (II.)–Nottingham Forest 0-0
Sheffield Wednesday (II.)–Coventry City (II.) 1-1

szombat:
Ipswich Town (II.)–Maidstone (VI.) 1-2
Everton–Luton Town 1-2
Sheffield United–Brighton & Hove Albion 2-5
Leeds (II.)–Plymouth (II.) 1-1
Leicester (II.)–Birmingham (II.) 3-0
Fulham–Newcastle United 0-2 (0-1)

vasárnap:
West Bromwich Albion (II.)–Wolverhampton Wanderers 12.45 (tv: Spíler 1)
Liverpool–Norwich City (II.) 15.30 (tv: Spíler 1)
Newport (IV.)–Manchester United 17.30 (tv: Spíler 1)

Borítókép: Szoboszlai Dominik (balra) és Jürgen Klopp (Fotó: AFP/Nurphot/Suhaimi Abdullah)
 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.