Bellingham mellett játszhat a magyar focista, akinek januári műtétje az életét mentette meg

Sokkoló részleteket árult el januári vakbélműtétjéről Callum Styles, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása. A futballista szerencsére a gyógyulás útjára lépett, márciusban már pályára léphet az angol másodosztályú Sunderland színeiben, az ideális forgatókönyv szerint pedig a Premier League-be való feljutással a háta mögött érkezne a németországi Európa-bajnokságra. A szebb napokat is látott Sunderlandben Callum Styles egyik csapattársa Jude Bellingham öccse, a tizennyolc éves Jobe.

2024. 02. 10. 11:38
Callum Styles
20230910 Magyarország Csehország válogatott labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Callum Styles előrelépéséről lapunk is beszámolt: a magyar válogatott középpályást az angol másodosztályú Sunderland a tavaszi szezonra kölcsönvette a harmadik ligás Barnsley-tól. Styles bemutatkozására azonban még néhány hetet várni kell, a futballista ugyanis januárban vakbélműtéten esett át. A Nemzeti Sportnak Callum Styles elárulta: ha sokáig húzták volna a műtétet, az az életébe kerülhetett volna.

Barnsley v Sheffield Wednesday - Sky Bet Championship Callum Styles
Callum Stlyes, itt még a Barnsley mezében (Fotó: Europress/AFP/Pat Scaasi)

– Január 24-én, szerdán, ebédidő körül kezdtem el érezni fájdalmat a hasamban. Fokozatosan egyre aggasztóbb lett a helyzet: kora este már kínomban forgolódtam, később pedig öklendeztem. Olyan hányingerem és fájdalmaim voltak, hogy nem voltam képes talpra állni, úgyhogy a barátnőm elvitt a kórházba. A rendelőben rengeteget kellett várnom, hajnali három óra körül végezték CT-vizsgálatot, és kiderült, hogy a vakbelemmel van gond. Azonnali műtéti beavatkozásra volt szükség, de csak ide-oda tologattak, egyik kórteremből a másikba. Ezt megelégelve a barátnőm másnapra foglalt időpontot egy magánkórházba, péntek délben már ott feküdtem, öt-hat órával később megoperáltak. A műtétből ébredve láttam, hogy egy nagy cső lóg ki a gyomromból, amitől megijedtem. Az orvos felvilágosított, hogy nem volt egyszerű, de jól sikerült a beavatkozás. Hozzátette, szerencsés vagyok, mert ha tovább húzódik az operáció, talán nem sok időm maradt volna hátra… – idézte fel sokkoló történetét a Nemzeti Sportnak a huszonhárom éves Styles.

A futballista állapota most már szépen javul, várhatóan március elején mutatkozhat be a Sunderlandben, amely fiatal csapattal tör a feljutásra. Jelenleg a másodosztály nyolcadik helyén áll a csapat, de mindössze egy ponttal a már feljutási rájátszást érő hatodik pozíciót elfoglaló Hull City mögött.

 

Bellingham és Styles közös célért

Styles elárulta, hogy a vezetőedző, Michael Beale személye miatt egyértelműen a Sunderland volt a számára elérhető legjobb opció. A középpályán Callum Styles a tizennyolc éves Jobe Bellingham mellett szerepelhet, aki a Real Madrid szupersztárjának, Jude Bellinghamnek az öccse.

– Legalább tíz meccset szeretnék játszani a Sunderlandben, és néhány góllal, valamint gólpasszal szeretném kivenni a részemet a feljutásból – beszélt tavaszra kitűzött céljairól Styles. – Maga lenne a tökély, ha a klub az évad végén élne az opciós jogával, kivásárolna a szerződésemből, majd az Európa-bajnokságon is nagyot alkotnánk.

 

Mire lehet képes a magyar válogatott az Eb-n?

Az Eb-esélyekről Styles óvatosan fogalmazott, szerinte nagyon kiegyensúlyozottak az erőviszonyok. Ha nem is ért vele teljesen egyet, de a középpályás örül a szurkolói elvárásoknak, melyek szerint a magyar válogatottnak illene bejutnia az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszába.

– Ha tudásunk legjavát nyújtjuk, jó esélyünk lesz a továbbjutásra. Kemény csoportba kerültünk, a házigazda Németország mellett Skócia és Svájc is erős, de felvehetjük velük a versenyt – mondta Styles, aki a Nemzetek Ligája-sorsolásról is elmondta véleményét a Nemzeti Sportnak.

Borítókép: Callum Styles a tavalyi, csehek elleni mérkőzésen (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.