Nemzetek Ligája: ismét megmérkőzünk Németországgal

Elkészült a Nemzetek Ligája negyedik kiírásának csoportbeosztása. A magyar labdarúgó-válogatott a 2024. őszi csoportkörben is a legjobbak között, azaz az A divízióban szerepel, Marco Rossi csapatának három ellenfele Hollandia, Németország és Bosznia-Hercegovina lesz.

2024. 02. 08. 18:50
Magyarország Szerbia Szoboszlai Dominik Kalmár Zsolt
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugodtan várhattuk a Nemzetek Ligája párizsi sorsolását. A legutóbbi kiírásnál papíron nehezebb csoportot semmiképpen sem kaphatott a magyar labdarúgó-válogatott, s 2022-ben azt a feladatot is emlékezetesen jól oldotta meg legénysége, az olaszok mögött, de a németek és a B divízióba kieső angolok előtt a második helyen zárt. A sorsolás előtti UEFA-montázsban is felidézték Nagy Zsolt wolverhamptoni gólját, a magyar válogatott 2022 nyarán 4-0-ra nyert Anglia otthonában. Idén ősszel ismét összecsaphatunk Németország válogatottjával (előtte már az Eb-n is játszunk ellenük), mellette Hollandia és Bosznia-Hercegovina lesz Marco Rossi csapatának ellenfele.

Magyarország Szerbia Marco Rossi
Marco Rossi már tudja, melyik három Nemzetek Ligája-ellenfél ellen kell felkészítenie a magyar labdarúgó-válogatottat (Fotó: Mirkó István)

Az A3 csoportban szeptemberben, októberben és novemberben is két-két mérkőzést rendeznek, a magyar csapat pontos menetrendje később derül ki. Az első és a második helyezett bejut a 2025. márciusi negyeddöntőbe, a harmadik ugyanakkor osztályozót játszik az A divízióban maradásért, az utolsó helyezett kiesik a B ligába.

A jó Nemzetek Ligája-szereplés a 2026-os világbajnoki selejtezőben is segítheti a válogatottakat, bár az elmúlt két év kiváló eredményeinek köszönhetően bízhatunk benne, hogy erre nem lesz szüksége Marco Rossi csapatának.

A magyar labdarúgó-válogatott 2024-es mérkőzései

A Nemzetek Ligája előtt még egy másik, nagyon fontos feladat vár a magyar válogatottra: a 2024-es németországi Európa-bajnokság, amelyen a rendező németek mellett Svájc és Skócia lesz a mieink ellenfele.

A június 14-én kezdődő kontinenstorna előtt Marco Rossi csapata várhatóan négy felkészülési mérkőzést vív idén, márciusban Törökországot és Koszovót fogadja, júniusban Írországban lép pályára, a negyedik, várhatóan Málta elleni meccs időpontja még nem ismert.

Nemzetek Ligája, csoportbeosztás

A liga

A1 csoport: Horvátország, Portugália, Lengyelország, Skócia
A2 csoport: Olaszország, Belgium, Franciaország, Izrael
A3 csoport: Hollandia, MAGYARORSZÁG, Németország, Bosznia-Hercegovina
A4 csoport: Spanyolország, Dánia, Svájc, Szerbia

B liga

B1 csoport: Csehország, Ukrajna, Albánia, Grúzia
B2 csoport: Anglia, Finnország, Írország, Görögország
B3 csoport: Ausztria, Norvégia, Szlovénia, Kazahsztán
B4 csoport: Wales, Izland, Montenegró, Törökország

C liga

C1 csoport: Svédország, Azerbajdzsán, Szlovákia, Észtország
C2 csoport: Románia, Koszovó, Ciprus, Litvánia/Gibraltár (márciusi osztályozó győztese)
C3 csoport: Luxemburg, Bulgária, Észak-Írország, Fehéroroszország
C4 csoport: Örményország, Feröer-szigetek, Észak-Macedónia, Lettország

D liga

D1 csoport: Litvánia/Gibraltár (márciusi osztályozó vesztese), San Marino, Liechtenstein
D2 csoport: Moldova, Málta, Andorra

Borítókép: Ősszel hat Nemzetek Ligája-mérkőzés vár a magyar válogatottra (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.