Callum Styles miért nem tanult meg magyarul? Itt a magyarázat

Callum Styles játékstílusa szöges ellentéte a személyiségének: az alapvetően halk szavú, csendes futballista a pályán rámenős harcmodorával érvényesül. Callum Styles is sajnálja, hogy a magyar szurkolók nem támogathatják a magyar válogatottat Szófiában a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőn. Dacára annak, hogy az angol harmadosztályú Barnsley 23 éves labdarúgója nem igazán érti, mit skandálnak a drukkerek. Noha az egyik nagymamája magyar, ő maga nem tanult meg magyarul.

2023. 11. 15. 10:15
Callum Styles, Barnsley
Callum Styles, Barnsley Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Idegenben lépünk pályára, nagyon sajnáljuk, hogy a szurkolóink nem lehetnek ott velünk a Levszki-stadionban. Sem ők, sem mi, játékosok nem tehetünk erről, mégis mi isszuk meg a levét. Mindenhova elkísértek bennünket, rendre elképesztő buzdítást kapunk tőlük, de nem tudunk mást tenni, már csak miattuk is győznünk kell Bulgáriában – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Callum Styles, a magyar labdarúgó-válogatott 23 éves középpályása. Noha igyekszik diplomatikusan fogalmazni, az ő szavaiból is kiolvasható, mennyire igazságtalannak tekinti a bolgárok eljárását, ami miatt elsősorban a magyarok bűnhődnek.

Callam Stlyles, magyar labdarúgó-válogatott, Marco Rossi, magyarul, Bulgári, Eb-selejtező, Szófia, játékstílus
Callum Styles nem riad vissza a kemény belépőktől, is ezt várja el tőle. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Callum Styles úgy érzi, a középpályán nagyon jól kiegészítik egymást Nagy Ádámmal. Előbbi inkább a futómennyiségével, biztonságos játékával tűnik ki, ő maga pedig a harcias játékstílusával. Pedig anno a Barnsley labdarúgója is csatárként kezdte a pályafutását, talán ennek is köszönhető, hogy olykor azért nagy góllal hívja fel magára a figyelmet.

 

Callum Stlyes csatárként kezdte, később lett középpályás

– Fiatalon egyáltalán nem voltam ennyire harcias. Kifejezetten nyugodt gyerek voltam, csatárt játszottam, esetleg támadó középpályást, így kemény belépőkre sem igen volt szükség tőlem. Viszonylag későn csúsztam hátrébb a pályán, és lettem védekező középpályás. Mostanra nagyon megkedveltem ezt a pozíciót. Élvezem a játékot, mélységből indulva átlátom a pályát, csatárként már nem sok hasznomat vennék – mondta erről Marco Rossi egyik felfedezettje, aki másfél éve, 2022 márciusában debütált, és már a tizenhetedik fellépésére készül a magyar válogatottban.

Callum Styles önmagát nyugodt, kiegyensúlyozott, de azért nem visszahúzódó emberként jellemzi, akinek időre van szüksége ahhoz, hogy egy társaságban feloldódjon. A magyar válogatottban remek közösségre talált, miként fogalmazott, minden pillanatát élvezi, amikor együtt lehet a többiekkel a nemzeti csapatban.

 

 

Callum Styles, magyar labdarúgó-válogatott, Marco Rossi
Fáradhatatlanul robotol. Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

 

Jól ismerte a nagymamáját, aki nem tanította őt magyarul

Callum Styles egyik nagymamája Magyarországon született, innen vándorolt ki Angliába. – A nagyszüleim közel laktak hozzánk gyerekkoromban, gyakran jártunk át hozzájuk. Sosem tanított nekem magyar szavakat, igazából csak annyit mesélt, hogy Magyarországon született, és később a jobb élet reményében költözött Angliába – íme, a magyarázat, hogy az Angliában született futballista miért nem tanult meg magyarul. Ezt nem rajta, hanem a nagymamám kellene számon kérni.

 

Már felfedezte Budapestet

A család kötődése azonban megmaradt Magyarországhoz, a játékos családja többször járt már Budapesten, maga Styles pedig, ha tehette, egy-egy válogatott meccs után néhány napot Budapesten töltött, hogy felfedezze a magyar fővárost.

Callum Stlyles nem csinál ügyet abból, hogy a Barnsley játékosaként jelenleg csupán az angol harmadosztályban futballozik. Miként mondta, bízik benne, hogy lesz még jobb ajánlata, különben is jelenleg csakis az foglalkoztatja, hogy Marco Rossi csapata kijusson az Európa-bajnokságra.

Callum Styles szemfüles gólja a Northampton ellen:

Borítókép: Callum Stlyes a magyar válogatott és a Barnsley megbízható pontja (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.