Ezen a szellempályán játszunk a bolgárok ellen, s egyéb furcsaságok + videók

A tíz fok körüli hőmérséklet és az eső mellett más okból is különös látványt nyújt a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion és annak környezete. Ebben a stadionban rendezik meg csütörtökön este 18 órától a Bulgária–Magyarország labdarúgó Eb-selejtezőt.

Forrás: Origo2023. 11. 15. 15:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt másfél hétben látott káosz után kiderült, hogy mégiscsak a szófiai aréna ad otthont a Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőnek. A 70 éve átadott stadiont legutóbb 2015-ben kezdték felújítani, ám ez nem nagyon látszik rajta… Az Origo tudósítója ma bejutott a létesítménybe, amely „szellempályának” hat, délelőtt semmi sem utalt arra, hogy csütörtökön itt labdarúgó Eb-selejtezőt rendeznek.

A média akkreditációja még Plovdivba szól

Szófiában a helyi labdarúgó-szövetség munkatársai délután kiosztották a Eb-selejtezőre érvényes média akkreditációkat. Amelyen nem Szófia, hanem Plovdiv szerepel helyszínként, hiszen egy ideig úgy tűnt, ott lesz a meccs.

Fotó: Origo/Wiszt Péter

 

Az pedig egyszerre meglepő és mulatságos, hogy a bolgár szervezők a mérkőzés interjú zónáját egy múzeumban rendezték be:

A szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban legutóbb 2021. október 12-én nyert meccset a bolgár válogatott, akkor Észak-Írországot 2-1-re győzte le vb-selejtezőn – igaz, azóta csak egy meccset rendeztek itt, az októberi, Litvánia elleni Eb-selejtezőt (0-2). Ráadásul egyáltalán meccset is tavaly november 16-án (azaz éppen egy éve), Ciprus ellen, idegenben nyert legutóbb a bolgár együttes.

A magyar válogatott legutóbb 2020 őszén, a Eb-pótselejtezőn játszott itt, akkor is gyakorlatilag nézők nélkül. A 3-1-es magyar sikernél a mostani keretből Kalmár Zsolt szerzett akkor gólt. Azelőtt 2005-ben, világbajnoki selejtezőn találkoztak a felek itt, akkor 2-0-ra a bolgárok nyertek.

 

Válogatottunk érkezése a stadionba:

Ha a magyar válogatott nem kap ki Szófiában, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül biztosan kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

FRISSÜLT!

Borítókép: A szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion (Fotó: Origo/Wiszt Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.