A német szövetségi kapitány távozhat a magyarok elleni meccsek előtt

Julian Nagelsmann és Ronald Koeman ugyanazt a szót használta a Nemzetek Ligája-sorsolásra: érdekes. A német és a holland válogatott is Magyarország ellenfele lesz az őszi csoportkörben, akárcsak Bosznia-Hercegovina. A németek rendezetlen számláról írnak Marco Rossi válogatottjával kapcsolatban, de továbbjutást várnak, Nagelsmann viszont egyáltalán nem biztos, hogy a kispadon ül még az őszi, magyarok elleni meccseken.

2024. 02. 09. 9:40
DFB presents Julian Nagelsmann as new national head coach
epa10876487 New German national soccer team's head coach Julian Nagelsmann leaves a press conference in Frankfurt am Main, Germany, 22 September 2023. Julian Nagelsmann will take over as head coach of the German national soccer team until the end of the UEFA Euro 2024, the German Football Association (DFB) confirmed. EPA/RONALD WITTEK Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy éven belül hat tétmérkőzést is játszik egymás ellen Magyarország és Németország labdarúgó-válogatottja. Ám amíg nálunk minden jel arra mutat, hogy mind a hat alkalommal ül a kispadon, addig a németeknél akár négy különböző szövetségi kapitány is osztozkodhat a meccseken. Az idei Eb csoportkörében Julian Nagelsmann vezetésével játszik többek között a magyar csapat ellen is a német válogatott, de egyáltalán nem biztos, hogy az őszi Nemzetek Ligája-meccsek idején is ő lesz a német szövetségi kapitány.

ROSSI, Marco
Marco Rossi szövetségi kapitány. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Lejár a szerződésem az Európa-bajnokság végén – mondta Nagelsmann, amikor a Nemzetek Ligája-sorsolásról kérdezték, amelyen az A3-as csoportba Hollandia, Magyarország, Németország és Bosznia-Hercegovina került.

A németek rendezetlen számláról írnak, hiszen ne feledjük, a Marco Rossi vezette magyar válogatott ellen nem tudott nyerni a Nationalelf, sem Joachim Löw, sem Hansi Flick irányításával. Legutóbb, Lipcsében pedig győzni is tudott a magyar válogatott, az azóta visszavonult csodás góljával.

A Kicker és mellett Dárdai Mártont emeli ki, aki nemrég döntött úgy, hogy a magyar felnőtt nemzeti csapatban szerepelne, noha korábban a német utánpótlás-válogatottakban játszott. Bár Marco Rossi csapata a legutóbbi NL-csoportkörben megelőzte a németeket, a lap a negyeddöntőbe jutást várja a Nationalelftől, minden bizonnyal inkább Magyarország, semmint Hollandia kárára. 

 

Nagelsmann és Koeman egyetért

Nagelsmann kérdéses érintettsége ellenére néhány szót azért csak szólt a sorsolásról, érdekesnek nevezte azt, akárcsak Rudi Völler, a német szövetség sportigazgatója.

Ronald Koeman, a hollandok szövetségi kapitánya örült neki, hogy együttese elkerülte a halálcsoportot.

– Lehetett volna rosszabb, ha megnézzük, hogy Olaszország, Belgium és Franciaország ugyanabba a csoportba került. A mi négyesünk mindenképpen érdekes. Magyarország nagyon jól teljesített az utóbbi években, semmiképpen sem lesz sétagalopp az a két meccs, amit ellene vívunk – mondta a holland szakember, aki kijelentette: az a céljuk, hogy Hollandia harmadszor is bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe.

A magyar labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligája-meccsei

Szeptember 7. Németország–Magyarország
Szeptember 10. Magyarország–Bosznia-Hercegovina
Október 11. Magyarország–Hollandia
Október 14. Bosznia-Hercegovina–Magyarország
November 16. Hollandia–Magyarország
November 19. Magyarország–Németország

Borítókép: Lehet, hogy a Nemzetek Ligájában már nem Julian Nagelsmann ül Magyarország ellen a német kispadon (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.