Marco Rossi és Dibusz Dénes is emlékszik a súlyos kudarcra

A csütörtöki Nemzetek Ligája-sorsoláson eldőlt: Hollandia, Németország és Bosznia-Hercegovina lesz a magyar labdarúgó-válogatott három ellenfele az őszi csoportmeccseken. Marco Rossi szövetségi kapitány és a nemzeti csapat kapusa, Dibusz Dénes is reagált a kialakult csoportra. Marco Rossi szerint az elmúlt években jól megismert németek továbbra is előttünk járnak, a hollandok kapcsán a kapitány és Dibusz ugyanúgy megemlítette a legutóbbi, súlyos, 8-1-es vereséget hozott mérkőzést.

2024. 02. 09. 7:57
Magyarország Szerbia Dibusz Dénes
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németekkel nem tudjuk elkerülni egymást. A 2021-es Európa-bajnokság után 2024-ben is közös csoportban szerepel Németország és Magyarország, s a 2022-es Nemzetek Ligája-csoportkör után csapata 2024 őszén is kétszer megmérkőzhet a Nationalelffel. szerint kissé már unhatja egymás a két csapat, míg Marco Rossi az elmúlt három meccs kedvező mérlege ellenére figyelmeztetett: a német válogatott papíron erősebb a magyarnál.

Marco Rossi magyar labdarúgó-válogatott
Marco Rossi szerint nem mi vagyunk az esélyesek, hogy a Nemzetek Ligája negyeddöntőjébe jussunk. Fotó: Mirkó István

A németek ellen Rossi a 2021-es Eb-n, majd a 2022-es hazai NL-meccsen döntetlenre, a szintén 2022-es idegenbeli Nemzetek Ligája-találkozón győzelemre vezette a válogatottat.

– Az A ligában nem lehet gyenge ellenfelet kapni, csak erős riválisok várnak ránk ősszel – szögezte le Marco Rossi. – Hollandia és Németország a papírforma szerint jobb nálunk, a bosnyákokkal szemben kiegyenlítettek az erőviszonyok. Persze minden mérkőzésen születhet meglepetés, számunkra kellemes és kellemetlen is. A németekkel mindig kemény feladat felvenni a versenyt. Hollandia szintén erős csapat – érdekes lesz a párosítás, először lépünk pályára ellenük azóta, hogy 2013-ban hatalmas vereséget mértek a magyar válogatottra.

Azt a bizonyos 2013-as, 8-1-es holland győzelemmel véget ért találkozót szóba hozta Dibusz Dénes is. A Ferencváros kapusa akár a klubtársaival is szembenézhet ősszel, ugyanis a Fradi keretében négy korábbi bosnyák válogatott labdarúgó (Civic, Besic, Gojak, Kodro) található, igaz, Kodro tavaly lemondta a válogatottságot.

– A hollandok elleni legutóbbi, 2013-as 1-8 nagyon fájó pontja a magyar labdarúgásnak, de azóta teljesen kicserélődött mindkét csapat. Az elmúlt években bizonyítottuk, hogy a legjobbaknak is méltó ellenfele a magyar válogatott – szögezte le Dibusz, aki szerint a német és a magyar válogatott már kissé unhatja egymást.

A Nemzetek Ligája csoportköre idén ősszel zajlik, szeptemberben, októberben és novemberben is két-két meccset vív a magyar válogatott. Ha első vagy második helyen zárunk az A3-as csoportban, akkor márciusi negyeddöntő, ha harmadik helyen végzünk, akkor szintén márciusi osztályozó vár ránk, a négyes utolsó helyezettje kiesik a B divízióba.

 

A németek elleni  legutóbbi meccs egyetlen gólját szerezte.

 

Borítókép: Dibusz Dénes akcióban a szerbek ellen megnyert Eb-selejtezőn (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.