Lionel Messi álmát Biro és Brazília teheti tönkre + videó

Nem várt forgatókönyv valósult meg a dél-amerikai labdarúgó olimpiai selejtezőtornán: a két gigász, Argentína és Brazília élet-halál meccset vív a vasárnapi utolsó fordulóban. Brazília Venezuela 2-1-es legyőzésével javított a pozícióján, míg Argentína csak az utolsó pillanatban mentett pontot Paraguay ellen. Lionel Messi a selejtezőn nem vehet részt, az olimpián viszont túlkorosként ott lenne, de ehhez most már az kell, hogy Argentína nyerjen Brazília ellen.

2024. 02. 09. 7:29
Lionel Messi világbajnok
Fotó: Instagram/leomessi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb drámai meccseket hozott a dél-amerikai labdarúgó olimpiai selejtezőtorna: Brazília és Venezuela mérkőzésen Guilherme Biro a 88. percben lőtte a győztes gólt, Argentína a 97. percben állította be a 3-3-as végeredményt Paraguay ellen. Az utolsó forduló előtt még egyik válogatott kvótája sem biztos, az viszont már eldőlt, hogy Argentína és Brazília közül legfeljebb az egyik lehet ott Párizsban. Az argentin fiataloknak egyetlen lehetőségük maradt, hogy életben tartsák álmát: Brazília ellen kell nyerniük.

Brazília Guilherme Biro Lionel Messi
Brazília győzelmet már ünnepelhetett, a biztos olimpiai kijutáshoz viszont Lionel Messi fiatal honfitársai ellen is győznie kell. Forrás: X/Conmebol

A selejtezőtorna házigazdája, Venezuela ugyan egyszer egyenlített Brazília ellen, de Guilherme Biro 88. perces góljára már nem volt válasza.

Még ennél is drámaibb volt Paraguay és Argentína meccsének végjátéka. Paraguay a 90. percben szerzett másodszor is vezetést, s már-már olimpiai résztvevőnek tekinthette magát, a 97. percben azonban a Real Madrid korábbi klasszisának fia, Federico Redondo kiegyenlített, így Paraguaynak is maradt feladata az utolsó, dél-amerikai idő szerint vasárnapi fordulóra.

 

Miben reménykedhet Lionel Messi?

Az utolsó pillanatban bekapott gól ellenére még mindig Paraguay helyzete a legkedvezőbb, négy ponttal vezeti a tabellát, az utolsó fordulóban, az egy ponttal álló Venezuela ellen a döntetlen is elég neki az olimpiai kvóta megszerzéséhez. Brazília (három pont) és Argentína (két pont) viszont ki-ki meccset vív egymás ellen, a két gigász közül csak a győztes harcolhatja ki az olimpiai részvétel jogát. Brazíliának a döntetlen is elég lehet, de ebben az esetben pórul járhat, ha a másik meccsen Venezuela pontosan egy góllal győzi le Paraguayt.

Lionel Messi arra vágyik, hogy ott lehessen a 2024-es olimpián, viszont ezért nem tehet semmit, csak szurkolhat fiatal honfitársainak, az ötkarikás labdarúgótornával ellentétben ugyanis a selejtezőre nem lehet túlkoros labdarúgókat nevezni. Argentínának pedig egyetlen esélye maradt, hogy életben tartsa Messi álmát: nyernie kell Brazília ellen. 

 

Borítókép: Lionel Messi a vb-trófeával. Vajon lesz esélye még egy olimpiai aranyéremmel is ágyba bújni? (Forrás: Instagram/leomessi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.