A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Jól állunk Párizs előtt, még egy olimpiai álomhatár is elérhető

Sajtótájékoztatót tartott szerdán a Magyar Olimpiai Bizottság. A párizsi játékokra kvótával rendelkező hazai sportolók száma szépen bővül, februárban a női vízilabda-, a férfi kard-, valamint párbajtőrcsapat is biztosította részvételét. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a hazai kvalifikációs események jelentőségét emelte ki, míg Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy értékelt: időarányosan jól állunk a kvótákkal Párizsra.

2024. 02. 28. 11:44
GYULAY Zsolt
Budapest, 2023. december 1. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a Sport 2023 évkönyv bemutatóján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Dr. Koltai Jenõ Sportközpontjában 2023. december 1-jén. Az idei esztendõ sportsikereit, felejthetetlen pillanatait felelevenítõ Sport 2023 évkönyv a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kiadásában, a sportért felelõs államtitkárság támogatásával, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Nagy Béla Programjának keretében jelent meg. MTI/Balogh Zoltán Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb mint öt hónap van hátra a párizsi olimpia rajtjáig. A magyar kvóták száma szépen növekszik, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint van esély arra, hogy több sportolónk indulhasson a francia fővárosban, mint a legutóbbi nyári olimpián, Tokióban. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy több sportágban is magyarországi világversenyeken bővülhet a biztos olimpiai résztvevőink köre.

SCHMIDT Ádám olimpia kvóták Párizs 2024
Schmidt Ádám is gratulált a párizsi olimpiára már kvótát szerzett sportolóknak. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az eseményen köszöntötték a női vízilabda-válogatott tagjait, akik a két hete Dohában megszerzett világbajnoki ezüstéremmel biztosították helyüket a párizsi mezőnyben. Kvótabirtokos sportolóként jelent meg továbbá Vas Blanka kerékpáros, Czifra Bettina tornász, Gulyás Michelle öttusázó, Fekete Ádám és Korisánszky Dávid kenus, valamint az úszók közül Molnár Dóra és Márton Richárd. A reménybeli hősök mellett köszöntötték az idei téli ifjúsági olimpián Dél-Korea és Kína előtt aranyérmet nyert női 3×3-as jégkorongcsapat tagjait is.

– Minden csapatot rendesen kitömtünk, történelmi aranyéremnek örülhettünk Dél-Koreában – hangsúlyozta Gyulay Zsolt MOB-elnök, majd rátért a párizsi játékokra.

Kilencvenkettő hivatalos kvótánál tartunk, de tudjuk, hogy ennél gyakorlatilag már több van, időarányosan nagyon jól állunk.

– Gratulálok a női vízilabdacsapatnak, a csapatok mindig nagyon fontosak a kvóták szempontjából, és nagyon szurkolunk a két kézilabda-válogatottnak is, hiszen a sikerük nagy lépés lenne, hogy meghaladjuk a tokiói százhetvenötös kvótaszámot, és akár elérjük a kétszázas álomhatárt is.

 

Magyarországon is szerezhetők kvóták Párizsba

Schmidt Ádám is gratulált a kvótabirtokosoknak, s kiemelte, hogy a hazai sportesemények szerepe kiemelt lehet a következő hónapokban.

– A sportállamtitkárságnál azzal igyekszünk segíteni, hogy több sporteseményt Magyarországra hoztunk. Jelenleg is zajlik Győrben a légfegyveres Európa-bajnokság, hazai pályán vív olimpiai selejtezőt mindkét kézilabda-válogatott, lesz itthon kajak-kenu világkupaverseny, evezős és ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság is – hangsúlyozta az államtitkár.

A szerdai sajtóeseményen a sportszakmai témákon túl új szponzori megállapodást is bejelentettek: a MOB új támogatója a Wizz Air légitársaság, amely olimpikonjaink utazását biztosítja majd a párizsi játékokra, illetve onnan haza.

 

Borítókép: Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.