Jól állunk Párizs előtt, még egy olimpiai álomhatár is elérhető

Sajtótájékoztatót tartott szerdán a Magyar Olimpiai Bizottság. A párizsi játékokra kvótával rendelkező hazai sportolók száma szépen bővül, februárban a női vízilabda-, a férfi kard-, valamint párbajtőrcsapat is biztosította részvételét. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a hazai kvalifikációs események jelentőségét emelte ki, míg Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy értékelt: időarányosan jól állunk a kvótákkal Párizsra.

2024. 02. 28. 11:44
GYULAY Zsolt
Budapest, 2023. december 1. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a Sport 2023 évkönyv bemutatóján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Dr. Koltai Jenõ Sportközpontjában 2023. december 1-jén. Az idei esztendõ sportsikereit, felejthetetlen pillanatait felelevenítõ Sport 2023 évkönyv a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kiadásában, a sportért felelõs államtitkárság támogatásával, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Nagy Béla Programjának keretében jelent meg. MTI/Balogh Zoltán Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb mint öt hónap van hátra a párizsi olimpia rajtjáig. A magyar kvóták száma szépen növekszik, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint van esély arra, hogy több sportolónk indulhasson a francia fővárosban, mint a legutóbbi nyári olimpián, Tokióban. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy több sportágban is magyarországi világversenyeken bővülhet a biztos olimpiai résztvevőink köre.

SCHMIDT Ádám olimpia kvóták Párizs 2024
Schmidt Ádám is gratulált a párizsi olimpiára már kvótát szerzett sportolóknak. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az eseményen köszöntötték a női vízilabda-válogatott tagjait, akik a két hete Dohában megszerzett világbajnoki ezüstéremmel biztosították helyüket a párizsi mezőnyben. Kvótabirtokos sportolóként jelent meg továbbá Vas Blanka kerékpáros, Czifra Bettina tornász, öttusázó, Fekete Ádám és Korisánszky Dávid kenus, valamint az úszók közül Molnár Dóra és Márton Richárd. A reménybeli hősök mellett köszöntötték az idei téli ifjúsági olimpián Dél-Korea és Kína előtt aranyérmet nyert női 3×3-as jégkorongcsapat tagjait is.

– Minden csapatot rendesen kitömtünk, történelmi aranyéremnek örülhettünk Dél-Koreában – hangsúlyozta Gyulay Zsolt MOB-elnök, majd rátért a párizsi játékokra.

Kilencvenkettő hivatalos kvótánál tartunk, de tudjuk, hogy ennél gyakorlatilag már több van, időarányosan nagyon jól állunk.

– Gratulálok a női vízilabdacsapatnak, a csapatok mindig nagyon fontosak a kvóták szempontjából, és nagyon szurkolunk a két kézilabda-válogatottnak is, hiszen a sikerük nagy lépés lenne, hogy meghaladjuk a tokiói százhetvenötös kvótaszámot, és akár elérjük a kétszázas álomhatárt is.

 

Magyarországon is szerezhetők kvóták Párizsba

Schmidt Ádám is gratulált a kvótabirtokosoknak, s kiemelte, hogy a hazai sportesemények szerepe kiemelt lehet a következő hónapokban.

– A sportállamtitkárságnál azzal igyekszünk segíteni, hogy több sporteseményt Magyarországra hoztunk. Jelenleg is zajlik Győrben a légfegyveres Európa-bajnokság, hazai pályán vív olimpiai selejtezőt mindkét kézilabda-válogatott, lesz itthon kajak-kenu világkupaverseny, evezős és ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság is – hangsúlyozta az államtitkár.

A szerdai sajtóeseményen a sportszakmai témákon túl új szponzori megállapodást is bejelentettek: a MOB új támogatója a Wizz Air légitársaság, amely olimpikonjaink utazását biztosítja majd a párizsi játékokra, illetve onnan haza.

 

Borítókép: Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.