Otthon veszítette el a veretlenségét a Győri Audi ETO a BL-ben

A női Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC a román CSM Bucurestit fogadta. A román csapat végi jól kézilabdázott a több kulcsjátékosát is nélkülöző Győr ellen, és végül 26-24-re győzött. Ezzel a magyar együttes elveszítette a BL-ben a veretlenségét, ám a csoportját már így is megnyerte, és ott lesz a negyeddöntőben.

Forrás: MTI2024. 02. 03. 21:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női Bajnokok Ligájában a már biztos csoportelső és eddig százszázalékos Győri Audi ETO KC a román CSM Bucurestit fogadta. A hazaiak keretéből ezúttal Ana Gros, Emilie Hovden és Rinka Duijndam hiányzott, Stine Oftedal pedig be volt nevezve, de kisebb sérülése miatt ő sem lépett pályára. Nem kezdett jól az ETO, a megszokottnál több volt a rontott lövés, a védekezés pedig nem működött a kellő hatékonysággal. A bukarestiek a 11. percben négy góllal vezettek, majd hét perc alatt 5-0-s sorozatot produkáltak, amelynek végén 13-6-os előnyben voltak. Remekül védekeztek, és minden győri hibát gyors ellentámadással büntettek. Ulrik Kirkely vezetőedző időkérésének nem volt hatása az eredmény alakulására, a kapuscserének viszont igen, mivel Sandra Toft nagyszerűen szállt be a játékba. A túloldalon Adrian Vasile időkérése némileg megtörte a románok lendületét, több mint nyolc percig nem találtak be, a szünetben mégis 15-9-re vezettek.

Fotó: Krizsán Csaba/MTI

A második félidő elején Grace Zaadi góljaival őrizte előnyét a CSM Bucuresti, a győriek játékából pedig továbbra is hiányoztak az átlövésgólok, mert a jobb oldalon Rü Unhi képtelen volt pótolni Ana Grost, a bal oldalon pedig Veronica Kristiansen és Bruna de Paula is sokat hibázott. A meccs háromnegyedénél már „csak” négy találat volt az ötszörös BL-győztes házigazdák hátránya, és öt perc alatt ezt is megfelezték. A románok hiába kértek időt, korábbi magabiztos, pontos, taktikus játékuk szétesett, a magyar bajnoki címvédő viszont lendületbe került, és egy 5-0-s sorozat végén egyenlített (22-22). Hiábavalónak bizonyult azonban a nagy felzárkózás, mert az utolsó perceket elrontotta az ETO, ekkor ismét a bukarestiek voltak pontosabbak, és mivel egyszer sem voltak hátrányban az egész meccsen, megérdemelten nyertek.

DE PAULA, Bruna
Fotó: Krizsán Csaba/MTI

A hazaiaknál Veronica Kristiansen és hat-hat, Bruna de Paula négy gólt lőtt, Sandra Toft hat védéssel zárt. A túloldalon Grace Zaadinak nyolc, Trine Östergaard-nak négy gólja, Laura Glausernek kilenc, Marie Davidsennek négy védése volt. A két csapat 12. egymás elleni mérkőzésén kilenc győri siker és egy döntetlen mellett másodszor győztek a románok. A 11 győzelemmel és egy vereséggel álló győriek egy hét múlva a Debrecen otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

Túl sok volt a hiba

– Az első félidőben támadásban és védekezésben sem teljesítettünk a tőlünk megszokott szinten, túlságosan sokat hibáztunk. Egy ilyen csapat ellen ezt nem lehet megengedni –  kezdte értékelését a találkozó utáni sajtótájékoztatón Ulrik Kirkely. Hozzátette: az első félidőben Laura Glauser a kapuban még nagyobb magabiztosságot adott a vendégeknek, ez is egy fontos tényező volt. Érdekesség, hogy a világbajnok francia kapus 2020 és 2022 között az ETO-t erősítette, nyártól viszont a Ferencváros játékosa lesz.

Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Kirkely kifejtette, az öt-egyes védekezésüknek köszönhetően a szünet előtt már egy kicsit jobb ritmusban játszottak, de a támadójátékuk akkor is akadozott. A második félidőre úgy mentek ki, hogy megbeszélték, maradnak a hatosfalas védekezésnél. Próbáltak sokkal agresszívebben, gyorsabban védekezni, ez pedig előrevitte a játékukat. A nagyobb tempónak, nagyobb magabiztosságnak köszönhetően visszajöttek a meccsbe, és bár az utolsó öt percben döntetlen állásnál teljes gőzzel a győzelemért támadtak, megint elkövettek egy-két egyszerű hibát, így pedig nem lehet mérkőzést nyerni egy ilyen élcsapat ellen, vélekedett a győriek edzője.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 12. forduló, A csoport: Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román) 24-26 (9-15).

Borítókép: Bruna de Paula négy gólt lőtt a meccsen (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.