Érik a Veszprém–Szeged párharc a BL-ben, de még elkerülhető

A Veszprém összességében magabiztos, 37-31-es győzelmet aratott a Montpellier vendégeként a kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában. A magyar csapat a jövő héten a B csoport utolsó fordulójában a Magdeburg ellen odahaza ki-ki meccset vív a második helyért, ami egyenesen ágon a legjobb nyolc között biztosít helyet. Úgy jutott tovább a Szeged, hogy még szerdán kikapott, a szakaszsiker a Kielcének köszönhetően jött össze, a lengyel csapat megverte a norvég Kolstadot, amely így már nem foghatja be a magyar együttest.

2024. 02. 29. 22:39
REMILI, Nedim
Veszprém, 2024. február 22. Nedim Remili, a Telekom Veszprém (j) és Henrik Jakobsen, a GOG játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 12. fordulójában játszott Telekom Veszprém - GOG mérkõzésen a Veszprém Arénában 2024. február 22-én. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy mondani szokás, a Veszprém kétszer nyerte meg a mérkőzést a Montpellier ellen. Az első félidőben többször is vezetett már öt góllal, de visszaengedte a francia csapatot, amely fordított, és a szünetben 18-17-re vezetett. A második játékrészben elsősorban Remili és Vajlupau remek játékának és összesen hét, illetve nyolc góljának köszönhetően a Veszprém ismét gyorsan elhúzott, de ezúttal meg is tartotta az előnyét, és végeredményben 37-31-re győzött.

Omar Jahja, Veszprém, Montpellier, kézilabda Bajnokok Ligája, Szeged, nyolcaddöntő
Omar Jahja hat góllal járult hozzá a Veszprém győzelméhez. Forrás: Telekom Veszprém

A B csoport rangadóján a Magdeburg hatalmas küzdelemben 29-28-ra felülmúlta a Barcelonát, és befogta a riválisát a csoport élén, mindkét csapatnak 22 pontja van. Őket követi harmadikként, 20 ponttal a Veszprém. Az utolsó fordulóban Veszprém–Magdeburg meccs lesz, és ha Momir Ilics együttese nyer, akkor megelőzi a német címvédőt, hiszen vendégként is győzött. Lesz még tehát izgalom.

 

A Magdeburg elleni meccsen múlik

A második helynek az is a tétje, hogy a Veszprém elkerüli-e a Szegedet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Mindkét csoport első két helyezettje egyből a legjobb nyolc közé kerül, a harmadiktól hatodik helyezettek keresztben vívnak párharcot ezért. 

A Szeged a Kiel ellen odahaza elszenvedett veresége után még aggódhatott a továbbjutásért is, de a Kielce csütörtökön legyőzte a Kolstadot, így a hatodik hely már biztosan megvan Kárpáti Krisztián együttesének. Innen aligha lép előrébb a Szeged, hiszen az utolsó fordulóban a PSG-nél vendégeskedik.

Amennyiben tehát a Veszprém nem győzi le jövő héten a Magdeburgot, akkor a B csoport harmadikjaként az A csoport hatodikjával, a Szegeddel mérkőzik meg a nyolcaddöntőben. Nyilván szeretné ezt elkerülni.

 

Ilics: Az egyik legjobb teljesítményünk

Momir Ilics, a Veszprém vezetőedzője érthetően elégedetten értékelt.

– Először is gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményhez, hatalmas győzelmet arattunk. A Montpellier egy tradicionális, nagy francia klub, nagyon sok nehéz meccsre emlékszem ellenük ebben az arénában. Jól kezdtük a találkozót, az első húsz percben nagyszerűen kézilabdáztunk, a félidő végén viszont sokat hibáztunk, sok helyzet maradt ki. A második játékrészben azt gondolom, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtottuk. Nagyon tetszett, ahogy játszottunk ma. Minden jót kívánok Patrice-nak és a Montpellier-nek! – nyilatkozta Ilics.

Kézilabda Bajnokok Ligája, az állás a 13. forduló után:

A csoport:
1. (és negyeddöntős) THW Kiel (német) 20 pont
2. (és negyeddöntős) Aalborg HB (dán) 18
3. (és továbbjutott) Paris Saint-Germain (francia) 15 (394-379)
4. (és továbbjutott) Industria Kielce (lengyel) 15 (378-367)
5. (és továbbjutott) PPD Zagreb (horvát) 14
6. (és továbbjutott) OTP Bank-Pick Szeged 13
7. Kolstad HB (norvég) 9
8. Eurofarm Peliszter (északmacedón) 0

B csoport:
1. Barcelona (spanyol) 22 pont (439-372)
2. (és továbbjutott) SC Magdeburg (német) 22 (409-356)
3. (és továbbjutott) Telekom Veszprém 20
4. (és továbbjutott) Montpellier HB 12
5. (és továbbjutott) GOG (dán) 11
6. Orlen Wisla Plock (lengyel) 9
7. FC Porto (portugál) 8
8. RK Celje PL (szlovén) 0

Egy zseniális passz Fabregastól, amikor már eldőlni látszott a meccs:

 

Borítókép: Remili ismét a Veszprém húzóembere volt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.