Xabi Alonso bizonyította, miért lehet ő a Liverpool új edzője

A Xabi Alonso vezette Bayer Leverkusen lemosta a pályáról a Bayern Münchent a Bundesliga 21. fordulójának rangadóján szombaton. A hazaiak 3-0-s győzelme és lehengerlő játéka ékes bizonyítéka annak, miért gondolják a legtöbben úgy, hogy Xabi Alonso lehet a nyáron leköszönő Jürgen Klopp utódja a Liverpool élén.

2024. 02. 10. 21:00
Bundesliga - Bayer 04 Leverkusen vs FC Bayern Munich
epa11143061 Leverkusen's head coach Xabi Alonso reacts during the German Bundesliga soccer match between Bayer 04 Leverkusen and FC Bayern Munich in Leverkusen, Germany, 10 February 2024. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak kevesen számítottak arra, hogy a Leverkusen így felmossa a padlót a Bayern Münchennel. Xabi Alonso csapata már a 18. percben megszerezte a vezetést, a gólszerző pedig Josip Stanisic volt, ami jókora pofon lehetett a bajoroknak. A horvát jobbhátvéd ugyanis a Bayern játékosa, az előző idényben Julian Nagelsmann idején biztatóan játszott, ám Thomas Tuchel már nem számolt vele, ezért a nyáron kölcsönadták a Leverkusennek. Stanisic most nemes bosszút állt.

Bundesliga - Bayer 04 Leverkusen vs FC Bayern Munich
„Bocs, srácok!” – Josip Stanisic bevette a Bayern kapuját. Fotó: EPA/Ronald Wittek

De ez csak a kezdet volt, az 50. percben Grimaldo góljával már 2-0 volt az állás, a hosszabbításban pedig Manuel Neuer előrehúzódott egy müncheni szögletnél, ám a leverkuseni védők tisztázni tudtak, Frimpong rástartolt a labdára, majd messziről a Neuer által üresen hagyott kapuba emelt. A 95. percben így alakult ki a 3-0-s kiütés.

Mert ez bizony KO volt a javából, a Bayern egyetlenegyszer találta el a kaput az egész meccsen, a Leverkusen végig fölényben futballozott. Ezzel öt pontra meglépett Xabi Alonso csapata a Bundesliga élén.

El sem kell hagynia Németországot, hogy Klopp utódja legyen

Könnyen elképzelhető, hogy idén megszakad a Bayern München 2013 óta tartó egyeduralma a Bundesligában. Legutóbb 2012-ben fordult elő, hogy más csapat lett a német a bajnok. Akkor éppen a Dortmund, amelyet Jürgen Klopp vezetett. Ha őutána Xabi Alonso lesz az első edző, aki vereségre ítéli a Bayernt a Bundesligában, annál jobb ajánlólevél nem létezik a Liverpool kispadjára.

A Bayern München legendája, Bastian Schweinsteiger már kerek perec ki is mondta, biztos benne, hogy Alonso a nyáron elhagyja Leverkusent, és valóra váltja a nagy álmát, a Liverpool edzője lesz.

Borítókép: Xabi Alonso csapata kiütötte a Bayernt (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.