Teniszlabdák zúdultak a pályára, Schäfer András meg fejsérülést szenvedett

Fél órát állt a játék az Union Berlin–Wolfsburg meccsen a Bundesliga 21. fordulójában szombat délután. Schäfer András kezdő volt a hazaiaknál, így a pályán tartózkodott, amikor teniszlabdák zúdultak a játékosok felé a lelátóról. Gulácsi Péter és Willi Orbán újra kezdő volt a Lipcsében, de az eredmény most nem boldogíthatta őket.

2024. 02. 10. 18:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetek óta tüntetnek Németországban a szurkolók a helyi szövetség ellen, amelynek az új befektetőjelöltje és a televíziós jogok értékesítésének tervezett megváltoztatása nagy nemtetszést váltott ki. A teniszlabdás balhé sem újdonság, múlt héten a másodosztályban a Hertha Hamburg elleni meccse állt bő fél órát. Berlinben úgy tűnik, ez a szokás, most a város másik csapata, az Union szurkolói tiltakoztak ugyanígy.

kötéssel a fején sem kímélte magát. Forrás: X/Union Berlin

A meccs ezúttal is körülbelül fél órára szakadt félbe, de az Union nem járt úgy pórul, mint a Hertha, amely a közjáték után kikapott. Schäfer Andrásék viszont legyőzték 1-0-ra a Wolfsburgot. A magyar válogatott középpályás kezdő volt a meccsen, az 59. percben cserélték le, amikor a volt fradista állt be a helyére.

Schäfer András fejsérülése

Schäfer a fején kötéssel hagyta el a pályát, amit azért kapott, mert korábban összefejelt az egyik wolfsburgival, majd hosszasan ápolták a fejsérülését – még szerencse, hogy legalább egy teniszlabda nem találta fejen…

A Lipcse kezdőjében két magyar volt: a kapuban és a védelemben. Az előző fordulóban mindketten hibátlan teljesítménnyel, az Union ellen aratott 2-0-s győzelemmel tértek vissza csapatuk kezdőjébe a sérülésük után. Ezúttal az Augsburg ellen viszont csak 2-2 lett az eredmény. Gulácsi végig a pályán volt, Orbán viszont elfáradt, a 68. percben lecserélték.

Borítókép: Schäfer András kötéssel a fején fejezte be a meccset (Forrás: X/Union Berlin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.