Zseniális szóló! Haaland góljával tapad Szoboszlaiékra a City + videó

A vártnál talán nehezebben, de 1-0-ra legyőzte a Brentford együttesét a címvédő Manchester City az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulóból elhalasztott, kedden pótolt mérkőzésén. A döntő találatot a norvég csodacsatár, Erling Haaland egy remek egyéni megmozdulás után szerezte.

2024. 02. 21. 7:57
English Premier League - Manchester City vs Chelsea
epa11161963 Erling Haaland of Manchester City during the English Premier League match between Manchester City and Chelsea FC, in Manchester, Britain, 17 February 2024. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tabella és az erőviszonyok alapján nem várt rázós feladat a Manchester Cityre kedden, ám a Brentford nem adta könnyen magát. A manchesteri Etihad Stadion közönsége egészen a hajráig izgulhatott, hogy a City megszerzi-e a bajnoki versenyfutás szempontjából oly fontos három pontot.

 

Videón a döntő találat

Az első félidőben a vendégek alakították ki az első ziccert, később viszont a hazaiak előtt adódott több komoly gólszerzési lehetőség, ám a szünetre 0-0-s állásnál mehettek a felek. A térfélcsere után is sokáig meddő volt a házigazda mezőnyfölénye, aztán a 71. percben Julian Álvarez kiugratása után Erling Haaland a felezővonaltól egy elcsúszó védőt kicselezve az ellenfél tizenhatosáig szaladt, majd a rövid alsó sarokba lőtt. Az alábbi videón a mérkőzés kulcspillanatait láthatják, a gólt megelőző akció 00:54-nél indul.


Haaland a góllövőlista élén

A Brentford elleni volt 17. bajnoki gólja a szezonban, minden sorozatot figyelembe véve pedig 28 meccsen már 22-szer volt eredményes a norvég támadó. Haaland nem először szerzett pontot, pontokat érő gólt a Premier League aktuális kiírásában, legutóbb február 10-én, az Everton ellen is az ő duplája ért 2-0-s győzelmet a Manchester Citynek. Haaland teljesítménye a teljes mezőnyből kimagaslik, jelenleg ugyanis ő vezeti az angol liga góllövőlistáját, megelőzve a Liverpool labdarúgóját, az egyelőre 15 gólos Mohamed Salah-t.

 

Tovább élesedik a helyzet az élen

Az eddig lejátszott 25 forduló után rendkívül éles verseny kezd kialakulni a Premier League bajnoki címéért. Pillanatnyilag a Szoboszlai Dominikot is soraiban tudó, február 21-én a Luton Town együttesét fogadó Liverpool vezet 57 pontjával, második a Manchester City 56-tal, harmadik az Arsenal 55-tel. Ebben a helyzetben roppant fontos volna, hogy szerdán a Liverpool is érvényesítse a papírformát, láthattuk azonban, hogy a Citynek sem volt könnyű dolga. A liverpooliak helyzetét ráadásul a hosszú sérültlista sem teszi egyszerűbbé.

 

Borítókép: Erling Haaland újabb fontos gólt szerzett (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.