A fekete trikós támadása ellen nem tudtak mit tenni Glasgow-ban + videó

Glasgow-ban vasárnap éjjel fejeződött be a fedett pályás atlétikai világbajnokság, amelynek az éremtáblázatán az Egyesült Államok zárt az élen, megelőzve a belgákat és az új-zélandiakat, és utóbbiaktól hatalmas szenzáció, hogy két aranyat és két ezüstöt is begyűjtöttek. Férfi 1500 méteren pedig a győztes Geordie Beamish órási hajrát kivágva diadalmaskodott.

2024. 03. 04. 7:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jellegzetes, fekete szerelésben szereplő új-zélandiak közül a férfiaknál Hamish Kerr megnyerte a magasugrást, Tom Walsh ezüstérmes lett súlylökésben, a nőknél pedig Eliza McCartney zárt másodikként rúdugrásban. S a vb végére jött Geordie Beamish nagy győzelme 1500 méteren, aki a célegyenesben négy riválisát lehajrázva győzött 3:36,54 perces idővel, egyéni csúccsal. A célban ő maga is alig hitte, hogy világbajnok lett.

Kerr, Új-Zéland
Új-Zéland első aranya: Hamish Kerr 236 centivel nyerte a magasugrást. Forrás: X/World Athletics

– Azt hiszem, már a döntőm előtt is az volt a helyzet, hogy ez minden idők legjobb új-zélandi vb-szereplése, hatalmas teljesítményt nyújtott a csapat. Tom, Eliza és Hamisch megmutatták, mit jelent a fekete trikó viselése. És egészen hihetetlen, hogy ehhez én is hozzátehettem. Most (vasárnap éjjel – a szerk.) Új-Zélandon már hétfő reggel van, remélem, sokan látták otthon a győzelmemet, és sokaknak örömet szereztem. Szerencse számomra, hogy nem volt nagy iram, akkor nem én nyertem volna, de így a végén lerohantam az embereket, ez hihetetlen – nyilatkozta Geordie Beamish.

Borítókép: Geordie Beamish is alig hitte el, hogy világbajnok lett (Forrás: X/World Athletics)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.