Kerkez közelről látta azt a jelenetet, amiről alig hiszik, hogy megtörtént + videó

A Premier League 27. fordulójának első mai mérkőzésén: Burnley–Bournemouth 0-2. A vendégek magyar válogatott védője, Kerkez Milos kezdőként lépett pályára, a 89. percben lecserélték, de csapata egyik legjobbja volt.

2024. 03. 03. 16:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League tabelláján utolsó előtti, 19. helyén álló Burnley és a 13. Bournemouth összecsapásán a házigazda lendületesen kezdett, főleg a jobb oldalon vezetett támadásokat, és az első percekben nehéz pillanatokat élt át.

Kerkez Milos
Kerkez Milos a kezdőcsapatban Forrás: X/Bournemouth

A 13. percben azonban a Bournemouth szerzett gólt, a kilépő Justin Kluivert a 16-oson belül látványosan elfektetett egy védőt, és közelről a kapuba bombázott (0-1). Ám a folytatásban is a Burnley uralta a játékot, az első félóra végén közel 80 százalékban birtokolta a labdát. Az első játékrészben a legközelebb a 45. percben állt az egyenlítéshez, amikor Bruun Larsen 20 méteres szabadrúgása után a labda a felső léc alá tartva a nagyobb terjedelmével már túljutott a gólvonalon, amikor a brazil Neto kapus a levegőben úszva hatalmas bravúrral kiütötte. S mivel a gólhoz a labdának a teljes terjedelmével túl kell jutni a gólvonalon, ez nem lett gól – a gólvonal-technológia megmutatta, mennyin múlt. A Premier League X-oldalán is hitetlenkednek a jelenet után.

A hatalmas védés az összefoglalóban is megtekinthető:

 

Kerkez Milos a 89. percig volt a pályán

A 65. percben aztán már bekerült a vendégek kapujába a labda, Josh Cullen lőtte be közelről, de előtte Larsen szabálytalankodott a védjővel, amikor lefejelte neki, így csak pillanatokig ünnepelhettek a Burnley játékosai és szurkolói. Ezt követően pedig kifulladtak a hazaiak, már a Bournemouth vezetett veszélyes támadásokat, és a 88. percben Antonio Semenyo beállította a 2-0-s végeredményt. Kerkez Milost, aki a védelemben jól tette a dolgát, a 89. percben lecserélték. A WhoScored osztályzatai alapján csapata egyik legjobbja volt.

 

A Bournemouth hét nyeretlen találkozót követően gyűjtötte be ismét a három pontot a Premier League-ben, a Burnley tíz tétmérkőzés óta nem győzött.

Kerkez Milos 7,6-es osztályzatot kapott Forrás: WhoScored.com

Borítókép: Neto elképesztő védése (Forrás: X/Premier League)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.