A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Foden belerondított a Manchester United és a Liverpool örömébe

A Premier League 27. fordulójának vasárnapi rangadóján a Manchester City 3-1-re nyert a Manchester United ellen úgy, hogy félidőben még a vendégek vezettek 1-0-ra. Pep Guardiola csapata tapad az éllovas Liverpoolra.

2024. 03. 03. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a Manchester City játékosai nézték a szombati Nottingham Forrest–Liverpool meccset – és egészen biztosak vagyunk benne, hogy nézték –, akkor a 98. percben még azon járhatott az eszük, hogy vasárnap a tabella élére ugorhatnak. Ám a 99. percben jött Darwin Núnez, a Liverpool Szoboszlai Dominikkel a soraiban 1-0-ra győzött, 63-ra növelte a pontjai számát, így a City ma úgy kezdte az MU elleni manchesteri derbit, hogy az 59 pontjához hármat téve csak a második helyét tarthatja meg. Viszont a három pontra égető szüksége volt, mert az 58 pontos Arsenal hétfő este a forduló záró mérkőzésén a sereghajtó Sheffield United vendége lesz.

Manchester
Manchester a derbi lázában égett Forrás: X/Premier League

S ugyan a derbi előtt a Manchester United a tabellán csak hatodik volt 44 ponttal, decemberben a Liverpool vendégeként is szerzett egy pontot (0-0). A Man. City vezetőedzője, Pep Guardiola is erre hívta fel a figyelmet, emlékeztetve arra, hogy márciusban a Pool hazai pályán 7-0-ra nyert az MU ellen, így decemberben a legtöbben semmi esélyt nem adtak neki. Így Guardiola annak nem tulajdonított jelentőséget, hogy legutóbb, október végén 3-0-ra győztek az Old Traffordon.

Rashford bombája után Foden bombája

S az óvatosság jogos volt. Ahogyan arra számítani lehetett, a City azonnal fölénybe került, ám a 8. percben a vendégek szerezték meg a vezetést. André Onana kapus hatalmas kirúgása után Bruno Fernandes lépett meg, a 16-os előterében visszapasszolta a labdát lövésre Marcus Rashfordnak, aki 24 méterről hatalmas gólt lőtt (0-1). A City válaszképpen sorra dolgozta ki a helyzeteit, de Onana többször is bravúrosan mentett, Phil Foden és Rodri is nagy helyzetet puskázott el, előbbinek két lövését is védte a korábban sokat bírált kapus. A 45. percben pedig Erling Haaland három méterről emelt az üres kapu fölé, Onana ekkor méterekre volt tőle. A  szünetben nemcsak a Manchester United, hanem a Liverpool szurkolói is örülhettek az eredménynek.

Haaland
Erling Haaland kihagyta a ziccert Forrás: X/Premier League

Fordulás után a United bátrabban lépett fel, azonban az 56. percben egyenlített a City, Foden – ha közelről nem megy, próbáljuk meg távolról alapon – 22 méterről bombázott a kapuba (1-1). Azt azért jegyezzük meg, az akció úgy indult, hogy Kyle Walker még a saját térfelén „véleményesen” szerelte Rashfordot, azt is lehet mondani, hogy a karjánál  fogva lerántotta, de a csatár könnyedén adta meg magát a párharcban. A jelenetet a televízós közvetítésben rögtön meg is mutatták ismétlésben, de a VAR nem látott okot a beavatkozásra. Ezt a vendégek vezetőedzője, Erik ten Hag erősen nehezményezte, ám csak annyit ért el, hogy sárga lapot kapott reklamálásért. De már ekkor sem volt kétséges, hogy ennek a gólnak még lesz utóélete…

Foden még egyszer, majd Haaland

A 80. percben aztán Foden a 16-oson belülről is bevette Onana kapuját, a hosszabbításban, a 91. percben pedig nagy védelmi hiba után – Sofyan Amrabat adta el a labdát a vendégek kapuja előtt – Haaland is, így a Manchester City 3-1-re megnyerte a rangadót. Nem kérdés, hogy a játék képe alapján teljesen megérdemelten, a labdát 74 százalékban birtokolta, a kapura lövések aránya pedig 27-2 lett. Pep Guardiola csapata továbbra is tapad az éllovas Liverpoolra.

Borítókép: Phil Foden volt a nyerő ember (Forrás: X/Manchester City)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.