Böde Dániel góljai miatt szomorkodhat a Ferencváros + videó

A Paks vasárnap délután 2-0-ra nyert az MTK otthonában, így megőrizte első helyét a Ferencváros előtt a labdarúgó NB I tabelláján. A tolnaiak mindkét gólját a korábbi ferencvárosi játékos, Böde Dániel szerezte, aki az első félidő végén, csereként lépett pályára. Böde Dániel 2024-ben először lőtt élvonalbeli gólt, 2008 óta minden évben szerzett találatot az NB I-ben.

2024. 03. 03. 16:13
Böde Dániel; KÁLLAI Kevin
Mezõkövesd, 2024. február 8. Kállai Kevin, a Mezõkövesd Zsóry FC (b) és Böde Dániel, a Paksi FC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC-Paksi FC mérkõzésen a mezõkövesdi városi stadionban 2024. február 8-án. A Paksi FC 1-0-ra nyert. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böde Dániel volt a Paks hőse az MTK ellen. A korábbi NB I-es gólkirály az első félidő végén állt be csereként, majd a második félidőben előbb fejjel, majd lábbal is bevette a házigazda kék-fehérek kapuját. Böde Dániel duplájával a Paks négy pontra növelte előnyét a Ferencváros előtt a tabella élén, így biztosan a tabella élén zárja a 23. fordulót, igaz, az FTC a DVTK elleni találkozóját később pótolja.

Bognár György örülhetett Böde Dániel góljainak
örülhetett Böde Dániel két góljának, továbbra is vezet a Paks (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A mérkőzés nagy részében az MTK kezdeményezett, a Paks azonban jól élt a lehetőségeivel, a sérült Szappanos Pétert a kapuban helyettesítő húszéves Simon Barnabás pedig jól védett a vendégek kapujában

Böde Dániel nem bánja, hogy változott a Paks játéka

Bognár György irányítása alatt a Paks korábban gólgazdag meccseivel tűnt ki az NB I-ből, az utóbbi hetekben viszont öt meccséből négyet is kapott gól nélkül nyert meg a csapat, az MTK elleni 2-0-s siker előtt hármat 1-0-ra. Talán a tabellán elfoglalt első hely mégis nagyobb hatással van a Paksra, mint azt a Ferencváros esélyességét hangoztató csapatnál elismerik.

– Talán jobban odafigyelünk a védekezésre. Ha minden meccset egy góllal megnyerünk, az nekünk tökéletes – kommentálta a korábban megszokottól eltérő eredménysort Böde Dániel, aki elismerte, hogy a Paks nem sziporkázott az MTK ellen. – Szenvedett végig a csapat, a hétközi százhúsz perc benne volt a lábakban, négyet is sérülés miatt kellett cserélnünk. Hősiesen játszottunk, amit a Zalaegerszeg ellen elvett az élet, azt most visszaadta.

A harminchét éves Böde Dániel 2008-ban talált be először az NB I-ben, s azóta egyetlen év sem maradt ki a sorból. A rutinos támadó az MTK elleni duplával biztosította, 2024-re is kinyújtotta sorozatát, a teljes idényt tekintve pedig négy gólnál jár. Böde a dupláját Karszt Józsefnek, a csapat technikai vezetőjének ajánlotta, aki a közelmúltban, a Kisvárda ellen már 700. alkalommal ült a Paks kispadján.

A Paks huszonhárom meccsen negyvenkilenc pontot gyűjtött, Böde korábbi csapata, a negyvenöt pontos Ferencváros így egyelőre marad az üldöző szerepkörben.

Labdarúgó NB I, 23. forduló

Szombat
DVSC–Mezőkövesd 0-1 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3364 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Bőle (64.)
Kisvárda–ZTE 1-0 (1-0), Várkerti Stadion, 1585 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Lucas (41.)
DVTK–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), DVTK Stadion, 4805 néző, jv.: Berke. Gólszerzők: Edomwonyi (49.), illetve Plsek (45.)

Vasárnap
MTK Budapest–Paks 0-2 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2483 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Böde (72., 87.)
FTC–Kecskemét 16.30 (tv: M4 Sport)
Újpest–Fehérvár 19.00 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Böde Dániel legutóbb a Mezőkövesd ellen volt eredményes, vasárnap az MTK ellen duplázott (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.