Cavani őrületet okozott, a nyílvesszője áldozatot szedett + videó

Edinson Cavani 37 évesen már túl van a csúcson, a Napoli és a Paris Saint-Germain csapatában is parádézó uruguayi labdarúgó tavaly elköszönt Európától, jelenleg az argentin Boca Juniors együttesében játszik. S itt mostanában nagyon villog, a hét végén az Argentin Kupában két gólt is szerzett, és a második káprázatos ollózásból született.

2024. 03. 24. 16:42
Cavani gólöröme
Cavani gólöröme Forrás: X/Boca Juniors
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Edinson Cavani az uruguayi válogatottban 2008 és 2022 között 136 fellépésén 58 gólt szerzett, két klubcsapatában pedig még hatékonyabb volt: a Napoliban (2011–2013) 69 meccs/52 gól, a Paris Saint-Germainben (2013-2020) 200 meccs/138 gól volt a statisztikája. Miután távozott Párizsból, a Mancester Unitednél (41/12) és a Valenciánál (25/5) már közel sem ment ilyen jól neki, tavaly hazatért Dél-Amerikába, ahol most a nagy múltú Boca Juniors alkalmazásában áll. A piaci értéke már csak egymillió euró.

Edinson Cavani
Edinson Cavani Forrás: X/Boca Juniors

Cavani magára talált a Boca Juniors csapatában
 

Cavani a Boca Juniorsban magára talált, a legutóbbi öt mérkőzésén hat gólt szerzett. A bajnokságban idén nyolc meccsen négyszer volt eredményes, szombaton pedig az Argentin Kupában a 32 közé jutásért a Central Norte elleni 3-0-s győzelemből két góllal vette ki a részét. A második olyan, amely a legszebb napjait idézte, káprázatos ollózásból született.

A találkozó összefoglalója, a közvetítő riporter igencsak kiereszti a hangját Cavani góljai után, a támadó nevét rikoltva. A harmadik találatot jegyző Miguel Merentielnek ez azért nem jár…

Edinson Cavani védjegyévé vált gólöröme a nyilazás – borítóképünkön is ez látható –, ez az őseire utal, akik harcosok voltak. 

A Charrúák dél-amerikai indiánok voltak, akik a Rio de la Plata torkolatvidékén, Uruguay és Argentína határán folytattak félnomád életformát, vadászattal és gyűjtögetéssel foglalkoztak, majd később szarvasmarhákat tartottak, s remekül bántak az íjjal.

Nos, Cavani is elég jól céloz.

Egy fotó róla még a manchesteri időkből:

Forrás: X

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.