Szép emlék a fehérváriaknak lőtt bombagól, de most nem lesz könnyű

Péntektől vasárnapig tart az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi, 24. fordulója, amelynek rangadóját Székesfehérváron rendezik, a Fehérvár a Ferencvárost fogadja. Kellemes emlékekkel gondol erre a párosításra a bajnokcsapatot erősítő védő, Cristian Ramírez, aki ezúttal nehéz feladatra számít.

2024. 03. 09. 6:45
RAMÍREZ, Cristian; TOWELL, Richie
Budapest, 2023. július 27. A ferencvárosi Cristian Ramírez (b) és Richie Towell, az ír Shamrock Rovers játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezõjének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Shamrock Rovers mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában 2023. július 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadszorra találkozik egymással a 2023/2024-es bajnoki szezonban a Fehérvár és a Fradi. Az első, tavaly augusztusi találkozón gólzáport láthattak a nézők a Mol Aréna Sóstóban, ahol 5-3-ra győzött a bajnoki címvédő. Akkor csapata második gólját egy remekül kivitelezett távoli szabadrúgásból a Fradi ecuadori hátvédje, Cristian Ramírez szerezte.

– Az a meccs az egész csapat számára igazán jól sikerült. Győztünk, de nekem külön is kellemes emlék, mert szereztem egy gólt szabadrúgásból. Csodálatos volt! – emlékezett vissza a lapunknak nyilatkozó Ramírez, aki már a vasárnapi találkozóról is beszélt. – Nehéz feladat vár ránk, azt se feledjük, hogy az ellenfél játszik otthon. Tudjuk, hogy nagyon fontos meccs előtt állunk, de egész héten azért dolgoztunk, hogy sikeresek legyünk a Fehérvár ellen. Részünkről minden játékos készen áll erre a párharcra.

A Ferencváros a szintén vasárnap pályára lépő, a Debrecent fogadó Pakssal versenyez az első helyért, jelenleg az egy meccsel többet játszó paksiak állnak jobban egy ponttal. Az aktuális forma a címvédő mellett szól, Dejan Sztankovics vezetőedző csapata ebben a naptári évben ötből öt bajnokit nyert meg.

– Az eredmények azt mutatják, hogy a teljesítményünk rendben van, ám ne feledjük, hogy februárban sajnos kiestünk az Európa-konferencialigából – mondta önkritikusan Ramírez. – Innentől csak a hazai ligára és a kupára koncentrálunk. A Fradiban sok jó játékos van, mindannyian a célunkért dolgozunk, ennek az eredménye látható a pályán. Ha az Ekl-kiesésre gondolok, még mindig szomorú vagyok, de a fókusz most teljes mértékben azon van, hogy sikerrel vegyük a következő feladatokat.

A tabella harmadik helyén álló fehérváriak az előző két bajnokin pont nélkül maradtak, gólt sem rúgtak, nem árt azonban megjegyezni, hogy novemberben 1-0-ra legyőzték a Ferencvárost Budapesten. Vasárnap, vendéglátóként alighanem mindent megtesznek, hogy megszakítsák negatív sorozatukat. 

OTP Bank Liga, 24. forduló

Pénteken játszották

Puskás Akadémia–Újpest 0-2

Szombat

12.45: Mezőkövesd–Diósgyőr

15.15: Kecskemét–Kisvárda

Vasárnap

13.00: Paks–Debrecen

15.30: Fehérvár–Ferencváros

20.00: ZTE–MTK Budapest

Valamennyi mérkőzés az M4 Sporton látható!

Borítókép: Cristian Ramírez tudja, milyen gólt szerezni a Fehérvár ellen (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.