Dagad a botrány, az FC Barcelona vezetőedzője újságírókat perelt be

Szombaton a Las Palmas ellen lép pályára (21.00) az FC Barcelona a La Liga 30. fordulójában, de a meccset árnyékba szorítja a katalánok vezetőedzője, Xavi nagy port kavart nyilatkozata. Az idény végén a csapat éléről elvileg távozó klublegenda két újságírót is beperelt, mert nem tűri tovább, hogy állítása szerint hazudoznak róla a médiában.

2024. 03. 30. 8:07
LaLiga - FC Barcelona training and press conference
Xavi Hernández, az FC Barcelona vezetőedzője sajtótájékoztatót tart március 29-én. Fotó: EPA/Toni Albir
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, Xavi korábban bejelentette, hogy az idény végén távozik az FC Barcelona vezetőedzői posztjáról, bár a klub mindent megtesz annak érdekében, hogy valamilyen formában maradásra bírja őt. Xavinak ugyanakkor komoly problémája akad a spanyol médiával, amely az állítása szerint hazudozik róla. A Barcelona edzője most jogi útra terelte a botrányos ügyet.

UEFA Champions League - FC Barcelona vs. SSC Napoli
A Barcelona edzőjének a pályán kívül akadnak gondjai. Fotó: EPA/Alejandro Garcia

– Sosem tettem ilyet azelőtt, mert elfogadom a kritikákat, egy bizonyos fokig tűröm is azokat, de most túllépték a határt – jelentette ki Xavi. – A hazugságot nem tolerálom! Az nem járja, hogy valaki olyan dolgokat talál ki, amelyek sosem történtek meg. Eddig, és ne tovább!

Mit követtek el az újságírók a Barcelona edzője ellen?

Xavi a sajtóhírek szerint két újságírót perelt be, egyikük a több spanyol lapba is író szabadúszó, Javier Miguel, aki azt állította, hogy a Barcelona edzője a stábja összes tagjának a mobiltelefonját ellenőrizte, szerinte ugyanis valaki szivárogtat a csapaton belülről. Xavi szerint ilyen nem történt, és a perbe fogás előtt adott lehetőséget a helyreigazításra, ez azonban nem történt meg.

A másik „vétkes” Manuel Jabois, az El País újságírója, aki egy rádióműsorban azt mondta, hogy a Barca edzője privát üzenetekben fenyegette, támadta őt. Jabois később egy cikkében már úgy fogalmazott, hogy Xavi nem hívta fel őt személyesen, hanem a közös barátaikon keresztül panaszkodott rá.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.