Az NB III-ba küldené Marco Rossi válogatott kapusát a Puskás Akadémia edzője?

Nem bírt egymással a Puskás Akadémia és a Fehérvár, a vármegyei rangadó 0-0-s döntetlennel ért véget az NB I 26. fordulójának nyitómeccsén péntek este. A találkozó legjobbja Tóth Balázs volt, aki több nagy védéssel mentette meg a góltól a Fehérvárt, igazolva, hogy Marco Rossi miért hívta meg őt a válogatott legutóbbi keretébe, ám a Puskás Akadémia edzője – viccesen – az NB III-mal fenyegette meg őt.

2024. 03. 30. 7:29
TÓTH Balázs
Felcsút, 2024. március 29. Tóth Balázs, a Fehérvár FC kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - Fehérvár FC mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2024. március 29-én. Puskás Akadémia-Fehérvár 0-0. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkal aktívabb volt a Puskás Akadémia, mint a Fehérvár, a vendégek kapusának bravúrokat is be kellett mutatnia, hogy tartsa a 0-0-t. A 26 éves Tóth Balázs tagja volt válogatott keretének a legutóbbi, Törökország és Koszovó elleni meccseken , és mögött ő is pályázik arra, hogy ott lehessen a nyári Európa-bajnokságon, amiért vélhetően a paksi Szappanos Péterrel kell megküzdenie. Érdekes helyzet, hogy a Puskás ellen parádézó Tóth valójában a felcsútiak labdarúgója, csak kölcsönben szerepel a Fehérvárban. Erre tett megjegyzést Hornyák Zsolt, a Puskás edzője.

TÓTH Balázs
Marco Rossi válogatott kerettag kapusa a Puskás elleni bravúrjai után az NB III-ban köthet ki? Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Megérdemeltük volna, hogy megnyerjük a mérkőzést, hiszen a kapusunk, Pécsi Ármin a 93. percben fogott először labdát, be se tudott melegedni. Tudtuk, hogy az ellenfél a védekezésre építi a játékát, Kenan Kodro nincs már a klubnál, nehezen rúgnak gólt. Viszont a gólszerzés nekünk is nehéz – értékelte a meccset Hornyák, majd rátért Tóth Balázs helyzetére az M4 Sport kamerája előtt.

Hornyák Zsolt a válogatott kerettag kapusról: Dehogy bánom, hogy elengedtük!

– Dehogy bánom, hogy elengedtük. Ilyen ez élet, amióta itt vagyok már négy kapusunk volt. Most itt van Pécsi, ő nemzetközi szintű kapus lesz, mi azért vagyunk, hogy neveljünk. Ha Tóth Balázst itt tartottuk volna, akkor most a kispadon ül, vagy az NB III-ban véd. Azért ment Fehérvárra, hogy segítsen a csapaton, segít is, örülök neki és sok sikert kívánok – fogalmazott Hornyák, majd viccesen folytatta. – Még mindig a mi játékosunk, tehát megtörténhet, hogy itt lesz, és NB III-as kapus lesz. Nem, természetesen csak viccelek.

A döntetlen a Fehérvárnak volt kedvezőbb eredmény, hiszen a harmadik helyen álló csapat nem engedte magához közelebb a negyedik Puskást, amely továbbra is hat ponttal van lemaradva rivális mögött, ebben a fordulóban ráadásul akár a Debrecen, a Diósgyőr és az MTK is megelőzheti.

Labdarúgó NB I, 26. forduló:

Péntek:
Puskás Akadémia FC–Fehérvár FC 0-0, Pancho Aréna, 3617 néző, jv.: Erdős

Szombat:
Kisvárda Master Good–DVSC 14.30
MTK Budapest–Kecskeméti TE 17.00
ZTE FC–DVTK 19.30

Vasárnap:
Paksi FC–Újpest FC 15.30
Mezőkövesd Zsóry FC–Ferencvárosi TC 18.00

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A Fradi és a válogatott volt kapusával, Hajdu Attilával vitattuk meg Marco Rossi csapatának kapushelyzetét:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.