Lucifer nyomában a magyar nyomozónő, aki lecsaphat Párizsban + videó

Tavaly a krakkói központú Európa Játékokon az öttusázók versenyében Gulyás Michelle a hetedik helyével olimpiai kvótát szerzett, s a 2022-ben Egyiptomban, Alexandriában vb-ezüstérmes, 2021-ben Kairóban pedig vb-3. sportolónőt mindenképpen a párizsi ötkarikás játékok éremesélyesei közé kell sorolni. Kairóban nem mellékesen tavaly és idén is megnyerte az ottani világkupa-versenyt. Érthető, hogy Egyiptom ott van a kedvenc országai között.

2024. 03. 19. 16:52
Gulyás Michelle
Gulyás Michelle Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UTE 23 éves versenyzője elmondta, hogy néhány nappal ezelőtt az egyiptomi fővárosban rendkívül erős volt a mezőny, de sikerült a legjobb formáját hoznia, amit jól bizonyít az, hogy a technikai számokban, így a vívásban is remekül teljesített. A versenyben végig vezetett, de csak az utolsó lövészet után mert arra gondolni, hogy idén is aranyérmes lesz. A négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futásban sem veszélyeztette senki a győzelmét, pontosan célzott és jól futott, így nem is kellett hajráznia, nyolc másodperc előnnyel ért célba a dél-koreai Kim Szunvu előtt.

Gulyás Michelle
Kairó bajnoka idén is lett

– A győzelem ellenére nem lehet messzemenő következtetéseket levonni ebből a versenyből, de mégiscsak fontos lépés a párizsi olimpia felé – jegyezte meg az öttusázónő. Hozzátette: a következő néhány hónapban továbbra is keményen dolgozik majd, hogy a legjobb formáját hozhassa a párizsi nyári olimpián, ahol a 36 öttusázó versenyében az első feladat a 18 fős döntőbe jutás, ott pedig szerinte már minden lehetséges.

 

Gulyás Michelle éremért megy Párizsba

Versenyzőnk ugyanakkor nem titkolja, a francia fővárosban az éremszerzés a célja azután, hogy három éve a tokiói olimpián a 12. helyen végzett.

– Mindenki másképp áll a felkészülésben. Vannak, akik már most a csúcsformájukat közelítik, míg mások még csak most kezdik a szezont. Az olimpia még messze van, és addig bármi megtörténhet – mondta versenyzőnk, aki a felkészülés során leginkább a vívásra és a lovaglásra koncentrál majd. Az ötkarikás játékok előtt még két nagy versenye lesz: megméreti magát a világkupa-döntőben, június közepén pedig a világbajnokságon, ezt követőn már a „finomhangolás” időszaka következik az olimpiára.

A Magyar Nemzetnek adott interjújában Gulyás Michelle többek között beszélt még kedvenc krimisorozatairól is, a Mentalistáról és a Luciferről, ami nem meglepő, mivel vb-ezüstérmesünk bűnügyi nyomozónő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar állományának ifjú tagja.

Borítókép: Gulyás Michelle (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.