Marozsán a bravúrja után elárulta a titkát, amit Roger Federer tanított neki

Kiütötte a világranglista hetedik helyén álló Holger Runét Marozsán Fábián a Miamiban zajló kemény pályás tenisztorna férfiversenyének második fordulójában. A dánt bosszantotta a vereség, trágárság miatt figyelmeztették is a meccsen, de Marozsán megőrizte a hidegvérét. Mint mondta, ezt Roger Federer tanította neki.

2024. 03. 24. 21:01
MAROZSÁN Fábián; ALCARAZ, Carlos
Indian Wells, 2024. március 13. Marozsán Fábián a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna nyolcaddöntõjében 2024. március 12-én. A címvédõ és volt világelsõ Alcaraz 6:3, 6:3 arányban gyõzött. MTI/AP/Mark J. Terrill Fotó: Mark J. Terrill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián mindössze két gémet veszítve, 6:1, 6:1-re kiütötte a hatodik helyen kiemelt dán Holger Runét vasárnap Miamiban. Pedig a 64 között a világranglistán 57. magyar nem számított esélyesnek, hiszen riválisa a hetedik a rangsorban, és húszéves létére már négy ATP-trófeát gyűjtött.

Azonban az első találkozójukon Marozsán egyáltalán nem látszott megilletődöttnek, egy brékkel rögtön ellépett, a dán kiválóság csak 3:0-nál iratkozott fel az eredményjelzőre, és óriási meglepetésre ez volt az egyetlen nyert gémje a 25 perces nyitószettben.

ALCARAZ, Carlos
Marozsán Fábián egy éven belül harmadszor győzött le top 10-es játékost. Fotó: MTI/Mark J. Terrill

Rune folyamatosan méltatlankodott, egy ízben trágárság miatt figyelmeztették is, a Marozsán védjegyének számító ejtésekkel szemben pedig teljesen tehetetlen volt.

A folytatásban Marozsán ismét azonnal brékelt, és nemsokára már sorozatban öt megnyert játéknál tartott. Az egyre többet rontó Rune 2:1-nél jutott először bréklabdához, de nem tudott élni vele. Néhány perccel később a magyar teniszező egy elképesztő átemeléssel ismét dupla brékelőnyben volt (4:1), és egy óra elteltével már ünnepelhetett.

– Örülök, hogy egy éven belül már harmadszor vertem top 10-es ellenfelet, fantasztikus volt a legjobb pályán, egy ekkora stadionban játszani – idézte az MTI a magyar kiválóságot. – Sok energiám van, közben pedig próbálok nyugodt maradni, ezt Roger Federertől tanultam, és néha sikerül is.

Marozsánra a harmadik fordulóban az ausztrál Alexei Popyrin (45.) vár.

A viadal másik magyarja, a második körben kikapott a címvédő orosz Danyiil Medvegyevtől.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.