Marozsán Fábián újabb bravúrjának csodájára jár a teniszvilág + videó

Amint arról beszámoltunk, Marozsán Fábián a világranglista 57. helyezettjeként mindössze két gémet veszítve, 6:1, 6:1-re kiütötte a hatodik helyen kiemelt dán Holger Runét, a világranglista hetedik helyezettjét vasárnap a Miamiban zajló kemény pályás tenisztorna férfiversenyének második fordulójában. A 8,995 millió dollár összdíjazású torna harmadik fordulójában ma az ausztrál Alexei Popyrin (45.) ellen lép pályára.

2024. 03. 25. 6:32
Marozsán Fábián
Marozsán Fábián bejutott a legjobb 16 közé Miamiben Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24 éves Marozsán Fábián az 59 perc alatt megnyert találkozó után a közmédiának értékelve azt mondta, a hatodik helyen kiemelt, húszéves Holger Rune elleni sikere benne van élete három legnagyobb győzelmében.

– Örülök, hogy ilyen jó mérkőzést sikerült játszanom, egy centerpályán sikerült őt legyőznöm. Ez a győzelem mindenféleképpen benne van a top háromban nálam – nyilatkozta a Kossuth rádiónak Marozsán Fábián, aki egy éven belül harmadszor vert meg top 10-es ellenfelet. Októberben a norvég Casper Ruud (8.) ellen győzött Sanghajban, tavaly májusban pedig a spanyol Carlos Alcarazt (2.) verte.

Marozsán Fábián elmondta, szerinte könnyen lehet, hogy Rune pár éven belül világelső lesz, és Grand Slameket nyer majd, így a mostani siker hosszú távon még nagyobb skalp lehet.

Marozsán Miamiban a harmadik fordulóban ma az ausztrál Alexei Popyrin (45.)  ellen lép pályára.

 

Marozsán Fábián: Remélem, sikerül tartani ezt a szintet 

– Ilyenkor nehéz játszani, mert megvertem egy kiemeltet, és sokan kötelező győzelmet várnak el tőlem egy top 50-es játékos ellen, de Popyrin nagyon veszélyes ellenfél, gyorsan teniszezik és nagy szervái vannak. Szerencsére Rune ellen nem töltöttem sok időt a pályán. Remélem, sikerül tartani ezt a szintet, és tudok egy jó mérkőzést játszani.

Marozsán Fábián újabb bravúrjának csodájára jár a teniszvilág. „Ki hitte volna, hogy ez történik?” – teszi fel a kérdést az ATP Tour X-oldala, a Tennis TV pedig csodáról beszél.

 

Idézik Marozsán nyilatkozatát, mely szerint a mérkőzés utáni percekben maga sem hitte el, ami megtörtént.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.