Minek ide Neymar? Egyedülálló tettet hajtott végre nélküle a csapata

Lenyűgöző sorozatot tud felmutatni az al-Hilal csapata. A szaúdi együttes a csillaga, Neymar nélkül is szárnyal, zsinórban huszonnyolc meccset nyerve rekordot állított fel.

Forrás: MTI2024. 03. 13. 14:05
Al-Hilal v Al-Ittihad - Saudi Pro League
RIYADH, SAUDI ARABIA - MARCH 01: Players of Al Hilal celebrate a goal during the Saudi Pro League football match between Al-Hilal and Al-Ittihad at Kingdom Arena in Riyadh, Saudi Arabia on March 01, 2024. Mohammed Saad / Anadolu (Photo by Mohammed Saad / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rijádi együttes – a jelenleg sérült csapata – kedden 2-0-ra legyőzte az al-Ittihadot az ázsiai Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és az összes versenysorozatot beleszámítva immár egyhuzamban 28 mérkőzést nyert meg. Ez még egyetlen labdarúgócsapatnak sem sikerült.

– Mindannyian örülünk annak, hogy bevonultunk a történelembe, de a rekordok nem olyan fontosak, mint a trófeák – utalt arra Jorge Jesus, a Kékek portugál mestere, hogy a BL mellett tanítványai elődöntősök a Szaúdi Kupában, a pontvadászatban pedig 12 pontos előnnyel vezetik a tabellát.

Eddig az al-Hilal a walesi New Saintsszel együtt volt csúcstartó, amely a 2016/2017-es idényben egymás után 27-szer vonult le győztesen a pályáról.

Korábban 45 évig a legendás Johan Cruyff vezette Ajax volt a rekorder, amely sorozatban 26 sikert aratott az 1971/72-es szezonban.

 

Borítókép: Ünnepelnek az al-Hilal játékosai (Fotó: AFP/Anadolu/Mohammed Saad)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.