Arteta halott családtagot sértegetett, Havertz fellökte a Porto edzőjét + videó

Nem elég, hogy csapata, a Porto az Arsenallal szemben tizenegyespárbaj után kiesett kedden a Bajnokok Ligájából, Sérgio Conceicaót a hazaiak futballistája, Kai Havertz fellökte, az Ágyúsok vezetőedzője, Mikel Arteta pedig a portugálok edzőjének családját szidta.

2024. 03. 13. 9:51
UEFA Champions League Round of 16 - Arsenal vs FC Porto Sergio Conceicao
epa11217181 Porto head coach Sergio Conceicao gestures on the touchline during the UEFA Champions League Round of 16, 2nd leg match between Arsenal and Porto in London, Britain, 12 March 2024. EPA/NEIL HALL Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Porto 1-0-s győzelem után várta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének londoni visszavágóját az Arsenal ellen, de a portugálok csak az első félidő végéig tudták megőrizni a szűk előnyt, Leandro Trossard a 41. percben kiegyenlítette az állást. Több érvényes találatot már egyik csapat sem szerzett a rendes játékidőben, így kétszer tizenöt perces hosszabbítás következett, ami sajnos nem a gólokról, hanem egy csúnya esetről marad emlékezetes. Az Arsenal támadója, Kai Havertz egy, az oldalvonal felé tartó labdát próbált megmenteni – nem járt sikerrel. Ezután nemes egyszerűséggel fellökte a Porto edzőjét, Sérgio Conceicaót.

A portugál tréner megpróbáltatásai ezzel nem értek véget. Elmondása szerint a meccs közben azt kellett elviselnie, hogy kollégája, Mikel Arteta a családját szidalmazta, aztán pedig a csapata kiesett a BL-ből. Tizenegyespárbajjal ért véget a találkozó, amelynek során az Arsenal játékosai remekeltek: ők az összes büntetőjüket belőtték, David Raya pedig kettőt is kivédett a portóiak próbálkozásai közül.

– Büszke vagyok, mindkét meccsen fölényben játszottunk – értékelt Conceicao. – A hosszabbítás alatt volt egy-két helyzetünk egy olyan csapat ellen, amely szórja a gólokat és vezeti a Premier League-t. Tudtuk, hogy az Arsenal nyomást helyez majd ránk, hiszen nagyon erős, de erre felkészültünk. Ezen a szinten viszont egy hiba nagyon sokba kerül. A játékosaim gratulációt érdemelnek, mindent beleadtak, de apróságok döntöttek. Mindkét meccsen mi voltunk a jobbak, megérdemeltük volna a továbbjutást.

 

Conceicao és Arteta összekapott

Már amikor lefújták a találkozót, akkor látszott, hogy valami nincs rendben Conceicao és Arteta között, heves eszmecserét folytattak. A Porto edzője a sajtótájékoztatón erre magyarázatot adott:

– Arteta a kispad felé fordult, aztán spanyolul szidalmazta a családomat. Szóval a lefújás után elmondtam neki, hogy akiről beszélt, már nem él, úgyhogy legyen óvatos. Foglalkozzon inkább az edzésekkel. Kiváló futballistái vannak, a játékuk sokkal jobb lehetne ennél – szúrt oda Conceicao Artetának.

Az Arsenalt irányító szakember tagadta, hogy ilyesmit mondott volna. A kamerák előtt pedig aztán nem kommentálta az esetet. Annak viszont természetesen nagyon örült, hogy az Ágyúsokat ilyen magasságokba juttatta, hiszen a londoni csapat 2010 után először jutott be a BL negyeddöntőjébe.

– Rendkívül boldog vagyok. Tizennégy év rettenetesen hosszú időszak egy ilyen klub életében, és jól mutatja, hogy mennyire nehéz is idáig elérni. Nagyon meg kellett küzdenünk érte, hogy a végén megtaláljuk a varázslatot. Mindannyian azért dolgoztunk, hogy elérjük a negyeddöntőt, és közös erővel ezt sikerült elérnünk – nyilatkozta felvillanyozva Arteta. 

 

Borítókép: Sérgio Conceicao (Fotó: EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.