Rafael Nadal visszalépett, ahogy Marozsán Fábián ellenfele is

Indian Wells úgy készült, hogy vendégül láthatja a tenisztörténelem egyik legjobbját, Rafael Nadal azonban visszalépett az első forduló előtt. Pedig vasárnap este Rafael Nadal még szoros meccset játszott fiatal honfitársa, az Indian Wells-i címvédő, Carlos Alcaraz ellen. A torna egyetlen magyar résztvevője, Marozsán Fábián viszont bejutott a második fordulóba.

2024. 03. 07. 7:29
Brisbane International tennis tournament
epa11058901 Rafael Nadal of Spain smiles and leaves the court after losing his quarter-final match against Jordan Thompson of Australia at the 2024 Brisbane International tennis tournament in Brisbane, Australia, 05 January 2024. EPA/JONO SEARLE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY Fotó: EPA/JONO SEARLE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

teste nem áll készen arra, hogy legmagasabb szinten teljesítsen. A huszonkétszeres Grand Slam-bajnok klasszis még reménykedik abban, hogy ez csak átmeneti állapot, de erre hivatkozva most az Indian Wells-i tornától is visszalépett, noha elmondása szerint nagyon szeretett volna szerepelni a mesterversenyen. Vasárnap Las Vegasban Rafael Nadal szoros meccset játszott Carlos Alcaraz ellen, azonban ott csak egy meccsre kellett összeszednie magát, nem egy másfél hetes menetelésre.

ATP Qatar Exxonmobil Open Tennis Tournament 2024
Marozsán Fábián hamarosan újra összecsaphat Karen Hacsanovval (Fotó: AFP/Noushad Thekkayil)

Ennek ellenére az Alcaraz elleni parádés gálameccs biztató volt, úgy tűnt, hogy Nadal, aki a tavalyi évet szinte teljes egészében kihagyta, most valóban nem küzdött súlyos problémával. Ami biztos, a spanyolnak nagyon magasan van a léc, tényleg csak akkor akar visszatérni, ha hosszú mentelést is el tud képzelni magától, de kérdés, hogy valaha lesz-e még ilyen.

Andy Murray más utat jár, bár ő is többre vágyik, de rendszeresen részt vesz a tornákon, még ha a végjátékig már alig-alig jut el. A korábbi skót világelső a szintén szebb napokat is megélt David Goffin ellen nyert az első fordulóban, a második körben Andrej Rubljov vár rá, aki múlt heti balhéja és leléptetése után sikeresen fellebbezett, s visszakapta a dubaji elődöntőért járó ranglistapontokat és pénzdíjat.

 

Nadal helyett Nagal, Marozsán eredeti ellenfele is visszalépett

Nadal visszalépésének kevesen örültek, az indiai Sumit Nagal viszont jól járt vele, szerencsés vesztesként mégis felkerült a selejtezőből a főtáblára, ahol a korábbi wimbledoni döntős Milos Raonic ellen kezd.

Szerencsés vesztes ellen játszott a torna egyetlen magyar résztvevője, Marozsán Fábián is az első fordulóban, miután az ausztrál Alexei Poyprin is visszalépett. Marozsán a beugró osztrák Jurij Rodionovot magabiztosan, 6:3, 6:2-re intézte el.

Marozsán és Alcaraz: jöhet a második felvonás?

Marozsán Fábián mindössze harmadszor indult mesterversenyen (ATP 1000) pályafutása során, s az első kettő szenzációsan sikerült. Tavaly Rómában, salakon Carlos Alcaraz ellen is nyert, és a selejtezőből indulva a nyolcaddöntőig jutott. Később Sanghajban még erre is rátett egy lapáttal, ott Alex De Minaur és Casper Ruud búcsúztatása után negyeddöntőt vívhatott.

A jó ATP 1000-es sorozatot Indian Wellsben folytathatja Marozsán, a második fordulóban a 24. kiemelt chilei Nicolás Jarry lesz az ellenfele. Továbbjutás esetén a harmadik fordulóban Karen Hacsanov jöhet, aki két hete Dohában legyőzte a magyar játékost, azaz egy esetleges Carlos Alcaraz elleni nyolcaddöntőhoz már minden bizonnyal bravúrra lesz szüksége Marozsánnak.

 Borítókép: Rafael Nadal visszatérése elmaradt (Fotó: EPA/Jono Searle)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.