Willi Orbán elhomályosította a Real Madrid sztárjait, a BL-hét legjobbja lehet + videó

Willi Orbán kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az RB Leipzig védője szerezte csapata gólját a spanyol fővárosban, az UEFA pedig a meccs emberének választotta. Sőt, Willi Orbán az egész BL-hét legjobb futballistája is lehet, a szavazáson Kylian Mbappé, Harry Kane és Manuel Akanji a riválisa.

2024. 03. 07. 6:54
Jude Bellingham Willi Orbán
Madrid, 2024. március 6. Jude Bellingham, a Real Madrid (j) és Willi Orbán, az RB Leipzig játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének Real Madrid-RB Leipzig visszavágó mérkõzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2024. március 6-án. MTI/EPA/EFE/J. J. Guillen Fotó: MTI/EPA/EFE/J. J. Guillen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

teljesítménye lenyűgöző volt. Az UEFA saját rendszere alapján pontozta a játékosok teljesítményét, s az RB Leipzig védője a Real Madrid ellen játékáért tizenegy pontot kapott, azaz több mint duplaannyit, mint bárki más, aki a pályán volt. Willi Orbán mögött öt-öt ponttal zárta a meccs legjobbja címért zajló versenyt csapattársa, David Raum, valamint két madridi futballista, és

Jude Bellingham Willi Orbán Real Madrid RB Leipzig BL Bajnokok Ligája
Jude Bellingham is jól játszott, de a képpel ellentétben Willi Orbán emelkedett ki a mezőnyből a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében (Fotó: MTI/EPA/EFE/Ballesteros)

Az UEFA egy rövid videót is összeállított Willi Orbán megmozdulásairól, ebben természetesen a magyar védő gólja is szerepel.

Willi Orbán kiváló játéka ellenére csalódottan nyilatkozott a lefújás után, ugyanis az idegenbeli 1-1-es döntetlen nem ért lipcsei továbbjutást, a Real Madrid 2-1-es összesítéssel lépett a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

Orbán, Mbappé, Kane vagy Akanji?

A kiesés ellenére Willi Orbán akár az egész hét legjobb játékosa lehet a Bajnokok Ligájában, a magyar válogatott védőre az UEFA oldalán lehet szavazni.

Orbán az egyetlen a jelöltek közül, aki annak ellenére került be a szűk csoportba, hogy csapata kiesett. Rajta kívül az egyaránt duplázó (Bayern München) és (PSG) vagy Manuel Akanji (Manchester City) kaphatja meg az elismerést.

 Mbappé és Akanji a játékhét legszebb góljáért is versenyben van.

Borítókép: Willi Orbán a Real Madrid klasszisait is elhomályosította (Fotó: MTI/EPA/EFE/J. J. Guillen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.