Ronaldo gólt lőtt, de csak a rémálmaiban tér majd vissza ez a meccs + videó

Őrületes forgatókönyv alapján zajlott le az al-Nasszr és az al-Ain párharca az ázsiai Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az összesítés alapján már háromgólos hátrányban voltak hétfőn Cristiano Ronaldóék, végül tizenegyespárbaj után esett ki a szaúdi csapat.

2024. 03. 12. 7:40
Cristiano Ronaldo
Nassr's Portuguese forward #07 Cristiano Ronaldo reacts during the AFC Champions League football match between Saudi Arabia's Al-Nassr and UAE's Al-Ain at Al-Awal Park Stadium in Riyadh on March 11, 2024. (Photo by Fayez NURELDINE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párharc első felvonását csak 1-0-ra veszítette el az Egyesült Arab Emirátusokban az al-Nasszr, így joggal reménykedhettek benne a szaúdiak, hogy hazai pályán megfordítják majd az állást. Ám a hétfői visszavágó első félidejében még nem utalt erre semmi, mert Cristiano Ronaldóék hazai pályán sem brillíroztak, sőt, az első meccsen eredményes Rahimi ezúttal duplázott, így a 45. percben már 2-0 volt az állás, összesítésben pedig 3-0-ra vezetett az al-Ain.

A ráadásban aztán fordult a kocka, Garib csökkentette a különbséget, a második játékrészben pedig további két gólt szerzett az al-Nasszr, ezzel bravúrral hosszabbításra mentette a mérkőzést. A lélektani fölény így már a hazaiaknál volt – gondolhattuk, de mégsem. Ismét az al-Ain került előnybe Al Samsi révén a 103. percben, hogy aztán Ronaldo az utolsó előtti pillanatban a büntetőpontról egyenlítsen.

egyenlítő gólja:

Tizenegyespárbaj következett, amely során a portugál szupersztár ismét tette a dolgát, és értékesítette a maga büntetőjét, társairól viszont ez nem mondható el. Brozovic, Telles és Otávio sem talált be, míg a vendégektől senki sem hibázott. Őrült meccs után így az al-Ain jutott a legjobb négy közé.

Ázsiai Bajnokok Ligája, negyeddöntő:
al-Nasszr (szaúdi)–al-Ain (egyesült arab emírségekbeli) 4-3 – tizenegyesekkel 1-3
gólszerzők: Garib (45+5.), Elisza (52., öngól), Telles (73.), Cristiano Ronaldo (118. – 11-esből), ill. Rahimi (28., 45.), Al Samsi (103.) 

Borítókép: Cristiano Ronaldo sem akarta elhinni, mi történik (Fotó: AFP/Fayez Nureldine)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.