A berlini edző kiakadt és beszólt Schäfer András piros lapja miatt + videó

Magyar szempontból nem kezdődött jól a Bundesliga 25. fordulója, amelynek péntek esti nyitómeccsén Schäfer András piros lapot kapott a Stuttgart–Union Berlin meccsen. A kiesés elől menekülő berliniek ráadásul még ki is kaptak 2-0-ra, Schäfer edzője pedig nem érti a kiállítást – mutatjuk, mi történt.

2024. 03. 09. 7:37
Schäfer András Union Berlin
Fotó: X/1. FC Union Berlin
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban sérülésekkel bajlódó Schäfer András január vége óta gyakorlatilag újra kezdőjátékos az Union Berlinben, és jó formát mutatott, nemrég gólt lőtt a Heidenheim ellen, csapata pedig februárban kezdett feléledni, volt egy négymeccses veretlenségi sorozata is, benne két győzelemmel. Nagy szüksége volt erre a klubnak, amely idén a kiesés ellen küzd a Bundesligában. Schäfer piros lapjára viszont biztos nem volt szükség Stuttgartban.

1. FC Union Berlin - 1. FC Heidenheim
Schäfer András ezúttal piros lapot kapott a Bundesligában. Fotó: EPA/Andreas Gora

A 69. percben, nem sokkal a Stuttgart második gólja után állította ki a játékvezető a magyar válogatott középpályást, aki hátulról próbálta szerelni ellenfelét, de a labdát nem érte el, ellenben nyújtott lábbal, talppal eltalálta a stuttgarti térdét. Íme a kritikus képek, amelyek alapján adhatónak tűnik a piros lap:

Schäfer edzője szerint nonszensz volt a piros lap

Nagyon nem értett egyet a kiállítással ugyanakkor a Nenad Bjelica, az Union Berlin edzője. – Ha ez piros lap, akkor minden meccsen hat-hét kiállításnak kellene lennie – fakadt ki a Kicker cikkében.

Schäfer először kapott piros lapot a Bundesligában, korábban volt már azonban egy kiállítása az Union Berlinben, még 2022-ben a Malmö elleni Európa-liga csoportmeccsen küldték le a pályáról, akkor egy labdavesztés után lerántotta ellenfelét. Nem számít egyébként durva játékosnak, a Transfermarkt adatai alapján összesen háromszor kapott pirosat a profi pályafutása alatt.

A Stuttgart ellen Schäfer amúgy nem játszott rosszul, a 16. percben volt egy veszélyes lövése is, ami bekerült a mérkőzés alábbi összefoglalójába. A stuttgarti gólokat a 19. percben a Bundesliga egyik gólkirályjelöltje, Serhou Guirassy és a 65. percben a német válogatott új felfedezettje, Chris Führich szerezték.

Schäfer kiállítása ebből a videóból kimaradt, de ide kattintva megnézhető. Veresége után az Union továbbra is a 14. helyen áll a Bundesligában, az előnye a 16., osztályozós Köln előtt nyolc pont, igaz, ez csökkenhet a hétvégén. Sikerével a Stuttgart megszilárdította a helyét a Bundesliga dobogóján, a harmadik helyezett csapat előnye jelenleg kilenc pont a negyedik Dortmund előtt, és tíz a Bajnokok Ligája-indulásra hajtó, ötödik Lipcsével szemben.

Borítókép: Schäfer András nem játszhatta végig a meccset (Fotó: X/1. FC Union Berlin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.