Nagy a boldogság: megszületett a rákot legyőző exsportoló gyermeke!

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes korábbi kézilabdázó, Tóth Tímea szerdán egy egészséges kislánynak adott életet. A 43 éves exsportoló rengeteg nehézséget élt meg az utóbbi években, ám sosem adta fel a reményt, hogy egyszer anya legyen.

2024. 03. 14. 8:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi örömhírt osztott meg közösségi oldalán Tóth Tímea, aki szerda este arról számolt be, 8 óra 40 perckor egy egészséges gyermeknek adott életet. „Mindenki jól van, nagy a boldogság!” – közölte a legfontosabbakat kislánya képének kíséretében a ma már szakkommentátorként dolgozó korábbi kézilabdázó.

„Csak az lebegett a szemem előtt, hogy anya akarok lenni”

A Ferencváros korábbi válogatott átlövőjét az elmúlt években alaposan próbára tette az élet: 2019-ben elveszítette a gyermekét, aki csupán 12 napot élt, 2021-ben pedig mellrákot diagnosztizáltak nála. Amint azt Tóth Tímea lapunknak korábban elmondta, a szörnyű megpróbáltatások ellenére sosem mondott le arról, hogy édesanya legyen.

– A kemoterápia előtt gyorsan megcsináltuk a petesejtstimulációt. Eleve lombikprogramot szerettünk volna, és mire elkezdtük, kiderült az emlődaganatom. Csak az lebegett a szemem előtt, hogy anya akarok lenni, azt akarom, hogy legyen gyerekem, és bárhogyan is alakul a kemoterápia, ehhez ragaszkodtam. A kemó előtt két héttel lefagyasztottak hat embriót. Azaz hat esélyem maradt arra, hogy teherbe essek. Rögös, embert próbáló út volt a kemoterápia. Néha megpillantom a kopasz képeimet a telefonomban, és arra gondolok, hogy ez nem is én vagyok, olyan hihetetlennek és távolinak tűnik. Sokszor belegondoltam, hogy miért éppen velem történik ez. Én jó embernek tartom magam, soha senkinek sem ártottam. A barátaim azt mondják, hogy nem hiszik el ezt a sok rosszat, ami velem történt. A kisfiunk elvesztése után költöztünk be a szentendrei házba, utána jött a daganatos betegség, tehát akkor most megint valami jónak kellene történnie – nyilatkozta tavaly novemberben az újdonsült édesanya.

Borítókép: Tóth Tímea (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.