Ez volt Dárdai Pál búcsúmeccse? Fiai fontos szerepet játszottak + videó

Dárdai Pál a héten a sajtótájékoztatón mutatott viselkedése miatt került bajba Berlinben, a Hertha vezetőedzője azonban most a pénteki, Paderborn elleni meccs eredményével érvelhet maga mellett. A fővárosi csapat drámai meccsen 3-2-re nyert idegenben. Dárdai Pál két fiát is a kezdőcsapatba jelölte, Dárdai Palkó gólpasszt adott, Dárdai Márton bravúros mentést mutatott be, majd ő szerzett labdát a győztes gól előtt.

2024. 04. 05. 20:29
DÁRDAI Pál München, 2023. május 8.
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetõedzõje csapatának a Bayern München ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkõzésén Münchenben 2023. április 30-án.
Dárdai Pál állása veszélyben van, de a drámai siker segíthetett a magyar edzőn Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hertha az egész idényben nem volt igazán harcban azért, hogy egy évvel a kiesése után azonnal visszajusson az élvonalba. Pénteken, a német másodosztály 28. fordulójának nyitómeccsén csapata úgy lépett pályára, hogy győzelme esetén legalább egy helyet biztosan javít, megelőzi vendéglátóját, a Paderbornt. Dárdai Pál két fiát is nevezte a kezdőcsapatba: Dárdai Palkó és Dárdai Márton is játszott a meccsen.

Dárdai Pál Dárdai Palkó Hertha Dárdai Márton
Dárdai Pál két fiát is jelölte a kezdőcsapatba (Fotó: X/Hertha BSC)

Dárdai Pál a hét közben azzal került a figyelem középpontjába, hogy a sajtótájékoztatón nem volt hajlandó válaszolni az egyik újságíró kérdésére, inkább kiviharzott a teremből.

A húzás nem nyűgözte le a Hertha vezérkarát, a hírek szerint Berlinben már keresik a magyar szakember utódját.

Dárdai Pál csapata fordított

Nem indult jól a Paderborn elleni mérkőzés a Herthának, igaz, a berliniek korai öngólját les miatt érvénytelenítették. A 16. percben már valóban vezettek a hazaiak, de erre a gólra azonnal válaszolt a Hertha, Dárdai Palkó önzetlen gólpassza után Barkok egyenlített.

Dárdai Márton sem tétlenkedett, egy alkalommal bravúros fejessel mentett a Hertha gólvonaláról.

A második félidő elején újra a Paderborn szerzett vezetést az exfehérvári Viszar Muszliu góljával. A hajrában viszont a VAR a Hertha segítségére sietett: a pályán meghozott ítéletet megváltoztatták, érvényes lett Hussein 87. perces egyenlítő gólja.

Sőt, a 90. percben, újabb vitatott szituáció után a vezetést is megszerezte a Hertha Tabakovic révén. A támadás előtt a berliniek úgy szerezték meg a labdát, hogy az talán a becsúszó Dárdai Márton kezét is érintette a vendégek tizenhatosán belül.

A Hertha a 3-2-es győzelemmel a hatodik helyre jött fel a tabellán. Mivel azonban a hétközi válságértekezletet nem elsősorban az eredmények miatt hívták össze Berlinben, még az is elképzelhető, hogy a győzelem ellenére ez volt Dárdai Pál búcsúmeccse.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.