Dárdai bajba sodorhatta magát, válságértekezlet a Herthánál

Dárdai Pál kirohanása nem maradt következmények nélkül. A német másodosztályban szereplő Hertha vezetőedzője idő előtt kirohant a berliniek sajtótájékoztatójáról, amit a klub vezetősége nem nézett jó szemmel.

2024. 04. 04. 13:36
Nem az elképzelések szerint alakul Dárdai Pál csapatának idénye
Nem az elképzelések szerint alakul Dárdai Pál csapatának idénye Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Andreas Gora
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, furcsa véget ért szerdai sajtótájékoztatója. A magyar szakember Steffen Rohr kérdéseire nem kívánt válaszolni, méghozzá azért, mert az újságíró a Kicker hasábjain kritizálta az edzőt. Rohr úgy látja, a Hertha játékából hiányzik a koncepció, erre reagálva Dárdai annyit mondott, hogy amíg így gondolja, nincs miről beszélniük egymással, majd az újságíró második kérdésénél fogta magát, és kivonult a teremből.

A Sport Bild úgy tudja, a klub vezetőségének nem tetszett Dárdai kirohanása, és a történtek után válságértekezletet tartottak a vezetőedző, Thomas Herrich ügyvezető igazgató és Zecke Neuendor átigazolásokért felelős technikai vezető részvételével. Míg felettesei őt okolják a kialakult helyzetért, Dárdai úgy érzi, hogy mindig magára hagyják őt a kritikák kereszttüzében.

Eközben egyelőre azt sem tudni, hogy a nyártól ki vezeti a csapatot. A 48 éves tréner szerződése nyáron jár le az élvonalból tavaly kiesett, a Bundesliga II-ben jelenleg kilencedik helyen álló gárdánál. Egyes híresztelések szerint a berlini klub vezetősége már Dárdai utódját keresi, a Metropol pedig kiszúrta, hogy a félresikerült sajtótájékoztató után a Hertha több szurkolója is Dárdai ellen fordult.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.